Başakşehir Belediyesi, Filistin'in cesur kızı Tamimi'yi davet etti

Ağabeyini göz altına alan İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan Filistinli Ahad Tamimi, Başakşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tamimi, belediyenin, Mavi Marmara baskınında şehit olan Cevdet Kılıçlar'ın isminin verildiği bilgi evinin açılışına katıldı.

Bilgi evinin açılışına katılan Tamimi'nin semt sakinleri ve bilgi evi öğrencileriyle buluşması duygu dolu anlara sahne oldu. Semt sakinlerinden 75 yaşındaki Mustafa Kaya, cesaretinden dolayı Filistinli kıza sarılarak gözyaşı döktü. Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan'ın akrabası olduğunu dile getiren Kaya, ?Bu küçük kız hiç birimizin yapamadığını yaparak İsrail askerlerine karşı durdu. Bu küçük kızın büyük kalbi beni ihya etti, benim torunumdur. Bu cesur kızın Başakşehir'e geleceğini afişlerden öğrendim. Koşarak yanına geldim. Allah'ıma şükürler olsun gördüm ve kalbime bastım.? diye konuştu.

Tamimi, yarın Başakşehir'de ?Daralan Vakitler Ülkesi Filistin' söyleşisine katılacak. Burada, ?Filistinde Çocuk Olmak' resim sergisinin de açılışını da yapacak olan Tamimi'ye açılış öncesi ?Hanzala Cesaret Ödülü' verilecek. Tamimi, ödülünü Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan alacak. Program çerçevesinde düzenlenecek panele konuşmacı olarak; İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Prof Dr. Ahmet Ağırakça, Gazeteci-yazar Turan Kışlakçı, Gazze İslam Üniversitesini temsilcisi Moin Naim, Televizyon programcısı Ümit Sönmez katılacak. Panelde Filistin'in tarihi sürecinde dünü, bugünü ve yarınının masaya yatırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber