SASKİ: Martta HES'den enerji üretmeye başlamayı planlıyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali'nde(HES) elektromekanik aksamın montajından sonra enerji üretmeye başlayacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keleş, yaptığı açıklamada, santralde hidromekanik aksamın montajının tamamlandığını ifade etti. Son olarak elektromekanik aksamın montajını gerçekleştirdiklerini kaydeden Keleş; "Elektromekanik aksamın montajının tamamlanmasıyla son kontrollere geçilecek ve enerji üretmeye başlayacağız." diye konuştu.

İnşası tamamlanma noktasına gelen santralde enerji üretmeye az kalındığını kaydeden Keleş, şunları söyledi; "Santralden yılda ortalama 40 milyon kilowatt saat elektrik üreteceğiz. 10 megawatkurulu gücü bulunan santralin türbinlerinin montajı için Avusturya'dan süper vizörler geldi. Süper vizörler de çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğünü ve türbin montajının tamamlanmasıyla son kontrollere geçileceğini ifade ettiler."

Bir yandan montaj çalışmalarıyla ilgilendiklerini diğer yandan ise su tutma çalışmalarına başladıklarını kaydeden Rüstem Keleş, "Nehirde su tutma çalışmalarına başladık. Bundan sonra hızlı bir şekilde elektromekanik aksamın montajı tamamlayacağız. Ardından son kontroller yapılacak ve ADASU HES enerji üretmeye başlayacak. En kısa süre içerisinde HES'ten enerji üretmek istiyoruz. Bunun içinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah Mart ayında HES'ten enerji üretmeye başlamayı planlıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber