İlköğretim öğrencilerinden lösemi hastası Nisa'ya moral ziyareti

Samsun'un İlkadım Gazi Ortaokulu öğrencileri, farklı illerden gelip Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklardan 4 yaşındaki Nisa Mazlum'u ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük Nisa ile yakından ilgilenen öğrenciler, getirdikleri hediyeleri takdim ederek moral verdi.

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Servisi'nde tedavi gören lösemili çocuklara ve ailelerine kucak açmaya devam ediyor. Çocuklarını tedavi ettirecek ekonomik güçleri olmayan ailelere yardım eden dernek yönetimi, ilik naklinin başlamasıyla birlikte başta Ağrı, Gaziantep, Siverek, Urfa, Adana, Antalya olmak üzere çok sayıda şehirden Samsun'a gelen dar gelirli ailelere destek olmaya çalışıyor. Zaman zaman da hasta çocuklara ve ailelerine destek olmak ve yalnızlık duymamalarını sağlamak için kaldıkları evlerinde ziyaret ediyor.

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'nin çalışmalarından haberdar olan İlkadım Gazi İlköğretim Okulu, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında destek kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde her sınıfın öğrenci ve velileri, bir ailenin sorumluluğunu üstlendi. Dernek idarecilerinin refakatinde lösemili çocukları ve aileleri ziyaret eden öğrenciler, sergiledikleri hassasiyet ile herkese örnek oldu.

İlik nakli için 3,5 ay önce ailesiyle birlikte Kilis'ten gelen Samsun'a gelen lösemi hastası 4 yaşındaki Nisa Mazlum, OMÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyor. Baklava ustası baba Servet Mazlum, ev hanımı Emine Mazlum çiftinin 4 çocuğundan üçüncüsü olan küçük Nisa, ağabeyi Emrullah (12) ile vakit geçiriyor. Diğer kardeşleri Sercan (10) ve 20 aylık Emirhan'a ise Kilik'teki akrabaları bakıyor. Nisa'nın tedavisi ise 7 ay sonra tamamlanacak.

Velileri ve öğretmenleri ile küçük Nisa'yı ziyaret eden Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, Nisa'yı merak edip onunla tanışmak ve moral vermek için geldiklerini söyledi. Nisa'ya en kısa zamanda iyileşme temennisinde bulunan öğrenciler, yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim etti. Öğrenciler, fırsat buldukça lösemili arkadaşlarını ziyaret etmeye devam edeceklerini belirtti. Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Aydın Peker ise öğrencilerin hassasiyetinin önemine dikkat çekti.

İlik nakli için gelen lösemili çocukların en az bir yıl hastanenin bulunduğu şehirde kalması gerektiğini hatırlatan Samsun LÖSAM Genel Sekreteri Kenan Öztürk, bu hastaların ağırlandığı evlerde büyük bir hasta sirkülasyonu yaşandığını belirtti. İlik nakli sırası bekleme süresinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kısa olmasından dolayı hastaların Samsun'a yöneldiğini ifade eden Öztürk, ?Samsun'a gelen hasta sayımız her geçen gün artıyor. Elimizden geldiği ölçüde de yardım etmeye çalışıyoruz. Evlere yerleştirdiğimiz hasta çocuk ve ailelerini yalnızlık duygusunu ortadan kaldırmak için ziyaret ediyoruz. Bununla beraber maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıyoruz. Gazi Ortaokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber