Ordu Ziraat Odası seçim sonuçlarını iptal

Yüksek Seçim Kurulu(YSK), Ordu Ziraat Odası'nın 16 Aralık 2012 tarihinde yapılan ve Necat Avcı'nın tekrar başkanlığa seçildiği seçimi olağanüstü genel kurulunda yürütülen organ seçim işlemlerini 'Tam Kanunsuzluk Hali' nedeniyle iptal ettiğini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Ziraat Odası Başkanlığı'na 16 Aralık tarihinde yapılan seçimde 115 delegenin 98 oyunu alarak tekrar seçilen Necat Avcı yönetimi ve meclisine YSK ?dan onay çıkmadı. 24 bin kayıtlı üyesi ile 190 bin çiftçiye hizmet veren, 27 personel istihdamı ile Türkiye genelinde 750 ziraat odası arasında birinci sırada yer alan Ordu Ziraat Odası, 16 Aralık tarihinde seçime gitmişti. Necat Avcı'nın tekrar başkanlığa seçildiği seçimin YSK tarafından onanmayarak iptal edilmesine karar verildi. YSK tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu'nun 12 Aralık 2012 tarihli ve 10 sayılı kararıyla Ordu Ziraat Odası Meclisi'nin görevine son verildiğine, Ziraat Odası Olağanüstü Genel Kurulu ve Organ Seçimlerinin iş ve işlemlerinin görevden alınan organ tarafından yürütülmesi hukuken mümkün olmayacağından, Anayasa'nın 79 ve 6964 sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanununun 8, 18/7 ve 43. maddeleri gereğince görevden alınan organca yapılan iş ve işlemler tam kanunsuzluk halini oluşturduğundan, 16 Aralık 2012 tarihinde yapılan Ordu Ziraat Odası Olağanüstü Genel Kurulu Organ Seçimlerinin iptaline oy birliğiyle karar verilmiştir." denildi.

Ayrıca, "Ordu Ziraat Odası'nda görevine son verilen organların yeniden teşekkülüne kadar Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu başkanlığında, Samsun, Rize/Pazar, Çarşıbaşı, Akkuş, Çaybaşı ile Bulancak Ziraat Odası Başkanlarından oluşan heyet tarafından yürütülmesine karar verilmiştir."

ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber