Simav'da otopark ihalesi gerçekleştirildi

Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremde ağır hasar gören eski hükümet binasının bulunduğu alan Simav Belediyesi'ne devredildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazineden yeri devralan Simav Belediyesi, kod farkından kaynaklanan bin metrekarelik alana 40 aracın yararlanabileceği tek katlı otopark inşası için ihaleye yaptı.

Belediye Meclis Salonu'nda ihalenin komisyon başkanı alan Belediye Başkanı Kasım Karahan, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, maliyeti 480 bin TL'lik tek katlı otopark ihalesinin en düşük fiyatı sunan merkezi Kütahya'da bulunan Sözhan İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi'nde kaldığını bildirdi. 40 araçlık tek katlı otopark yapımına başlamak ve yer teslimi için ihale ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, ?Altı oto park, üstü kent meydanına dönüşecek Cumhuriyet Meydanı'yla Ege'nin termal turizmde iddialı ilçesi Simav yeni bir çehreye ve modern bir görünüme kavuşacak. Yeşil alanlar ve su parklarıyla donatıp ışıklandıracağımız Cumhuriyet Meydanımız daha sonra araç trafiğine kapatılacak. Vatandaşlarımız günün yorgunluğunu yeşillikler içerisinde çeşitli çiçeklerle donanmış parkta atabilecek. Yürüyüş yapabilecek. Ayrıca bu günlerde üstünü örtmeye çalıştığımız tarihi Manifaturacılar ile Şadırvanlar Çarşısı'nı da Cumhuriyet Meydanımızla birleştirmek suretiyle Simav'a tarihi bir kimlik kazandırmayı hedefliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber