Sivas'ta işaret dili eğitimi başlatıldı

Sivas Belediyesi kendi personeli ve diğer kurumlarda çalışanlar için, engelli vatandaşlara daha hızlı ve kolay hizmet verebilmek amacıyla işaret dili eğitimi başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye bünyesinde bulunan İşaret Dili Eğitim Merkezi'nde kursiyerlerle bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, amaçlarının ayrımsız ve engelsiz bir hayat sağlamaya çalışmak olduğunu söyledi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen kursta konuşan Avcı, göreve geldiklerinden itibaren engellilerle ilgili birçok çalışma yaptıklarını belirterek, ?Engellilerin engellerini aşması için belediye olarak üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yapma gayreti içerisindeyiz." dedi.

İşitme engellilerin sorunlarına bir nebze de olsa çözüm getirebilmek için işitme engelliler kurslarını başlattıklarını anlatan Avcı, "Bu kurslarımızı daha öncesinde Cumhuriyet Üniversitemizdeki öğrenci arkadaşlarımızdan iki grup halinde başlatmıştık. Devamında Eczacılar Odası aynı kursu istedi, şu anda eczacılar odamıza da bu kursu veriyoruz. Belediyemizin engelli hemşehrilerimize yardımcı olmak için, özellikle halkla iletişim noktasında çalışanlar başta olmak üzere diğer müdürlüklerimizden de gönüllülük esasına göre arkadaşlarımızı görevlendirdik. Arkadaşlarımız 3 haftadır işitme engelliler kursu alıyor. Bunu bugün burada müşahede ettik ki arkadaşlarımız belli bir noktaya gelmişler. Artık bir işitme engelli kişiyle rahatlıkla iletişim kurabilecek durumda olduklarını hep birlikte gördük ve tespit etmiş olduk." şeklinde konuştu.

Kursa katılanlar ise Sivas'ta şimdiye kadar işaret dili ile ilgili olarak bir boşluk olduğuna dikkat çekerek, eğitimleri başlatan Sivas Belediyesi'ne teşekkür etti. İlk etapta işitme engellilerle ilgili birimlerde çalışan personellere eğitim verildi. Kursların diğer birimleri de kapsayacak şekilde genişletileceği belirtildi. 20 personelin 10 Aralık tarihinden itibaren eğitim almaya başladığı kurslar 3 ay sürecek. Eğitimler haftada 3 gün olarak planlandı. Eğitim sonucunda katılım belgesi verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber