Muğla'daki Şâhidî Camisi'nde 82 yıl sonra sema gösterisi düzenlendi

Muğla'nın manevî koruyucularından İbrahim Şâhidî Hz. adına yapılan Şâhidî Camisi'nde, 82 yıl sonra sema töreni düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ)'nin Mevlana'yı anma etkinlikleri kapsamındaki semanın yanısıra Atatürk Kültür Merkezi'nde panel, konser ve sema mukabelesi de yapıldı.

MÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Pervin Çapan'ın yönettiği "Mevlevîlik ve Muğlalı Şâhidî" adlı panelde Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hayat Nur Artıran, MÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Açık Önkaş ve Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Erten konuşma yaptı. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ise şeref misafiriydi.

Panelin ardından, ikindi namazını müteakip Şâhidî Camisi'ne gidilerek, 1930 yılından beri ilk defa küçük bir sema töreni düzenlendi. Sohbet ve semanın ardından üniversiteye dönen misafirler, akşamki konser ve sema mukabelesine katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'ndan gelen mutrıb ve sema heyetinin yaptığı gösteride önce nihavend makamında ilâhiler, ardından sema mukabelesi sunuldu. Mukabelede Hammamîzâde İsmâil Dede Efendî'nin, Sabâ Mevlevî Âyîn-i Şerîfi icra edildi.

Törene Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İl Müftüsü Hasan Başiş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, rektör yardımcıları, öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleriyle öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber