Davul çalarak eylem yaptı

İşletmeden gelen sesten rahatsız olarak Türkiye'nin en büyük bakır madeninin önünde davulla eylem yapmaya kalktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çayeli Bakır İşletmeleri bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Özgür Yazıcı (33) isimli bir kişi, işletmeden çıkan sesten rahatsız olduğu gerekçesiyle eline aldığı bir davulla

işletme çevresinde ses çıkartmaya başladı. İşletmenin güvenlik sahasına yaklaşan eylemciye işletmenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Müdahale sırasında yaşanan arbedede davul delindi. Olay yerine jandarma güçleri geldi. Ancak davul delinip ses kesilince eylemci kendi halinde bırakıldı. Bir süre delik davulu tokmaklayan eylemci ses çıkmayınca eylemini yarıda kesti.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, "Üzerime çullanıp davulumu deldiler. Şikayetçi olacağım" dedi. Yazıcı, işletmede ve çevrede bulunan diğer taş ocaklarından gelen seslerden dolayı geceleri uyuyamadığını belirterek konuyla ilgili şikayetlerinin karşılıksız kaldığını vurguladı. Yazıcı, misilleme olsun diye, gürültüye karşı gürültü çıkartmak için böyle bir eylem düşündüğünü belirterek şunları söyledi: "Ancak, saha Çayeli Bakır İşletmelerine aittir diyerek üzerime çullandılar. Davulumu deldiler şikayetçi olacağım"

Öte yandan konuyla ilgili Çayeli Bakır İşletmesi Dışilişkiler Müdürü Ercan Balcı imzalı yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "ÇBİ çevre ve gürültü konusundaki yasal yükümlülüklerini yerine getirmektedir.

Protestoyu organize eden Özgür Yazıcı madenden oldukça uzakta ikamet etmektedir ve kendisinin iddia ettiği herhangi bir gürültüye maruz kalması mümkün değildir."

Yapılan açıklamada ayrıca, davullu eylemcinin bir süre önce ÇBİ'ye iş başvurusunda bulunduğu ancak işe alınmadığı vurgulandı. Açıklamada, ayrıca şöyle denildi: "Çayeli Bakır yönetimi, Sayın Yazıcı'nın bu iddialarının sebebinin kendisinin ÇBİ'ye bir iş başvurusunda bulunması fakat başvurduğu pozisyona daha nitelikli ve yöreden olan başka birinin alınmasının olduğuna inanıyor. ÇBİ, 1994'ten beri faaliyetlerini sürdürmektedir ve faaliyetlerimizden kaynaklanan gürültü emisyon düzeyleri yasal limitlerin oldukça altındadır. ÇBİ, faaliyetlerini insan sağlığı, emniyeti ve çevre ile ilgili uluslararası standartlar doğrultusunda sürdürmektedir." - RİZE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber