Okul idaresi velileri ziyaret ediyor

Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi okul idaresi, velileri akşam evinde ziyaret ederek öğrencilerin okuldaki durumlarını aileleriyle paylaşıyor ve onların çocukları ile ilgili düşüncelerini alarak, okuldan beklentilerini dinliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Her yıl her bir sınıftan 10 öğrencinin ailesi ziyaret ediliyor. Okul Müdürü Abdulkerim Işık, okul-aile iletişimini, sadece veli toplantılarındaki genel görüşmelere ya da bir sorun olduğunda sadece sorun merkezli görüşmelere bırakmadıklarını belirterek, daha özel ortamların ve paylaşımların oluşturulduğu, samimi paylaşımlara fırsat oluşturarak velileri bizzat evinde ziyaret ettiklerini söyledi.

Işık konuyla ilgili olarak, şöyle konuştu: "Böylece velilerimizi daha ayrıntılı tanıma fırsatları yakalanmakta, onlarla çocuklarını ailece değerlendirme ortamı oluşturarak okulda yürütülen çalışmalardan haberdar edilmekte, çocuklarının aldıkları eğitimin devamında üst eğitim fırsatları paylaşılmaktadır. Öğretmenlerin akşam özel zamanlarından fedakarlık yaparak yürüttükleri aile ziyaretleri ile okulumuzda daha sıcak bir ortamın oluşması ve öğrencilerimizin okula kendilerini daha çok ait hissetmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Eğitim kurumlarının sadece öğrencilere bilgi verilen kurumlar olmaktan öte, toplumun bir parçası ve ihtiyaçların karşılanabildiği birey merkezli hizmet kuruluşları olduğu anlayışından yola çıkıyoruz. Bu nedenle yolumuz velilerimizin yaşam alanları ile buluşuyor. Çünkü hepimiz ortak değerimizi, yani çocuklarımızı paylaşıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber