Özlem öğretmen'in son tedavisini yapan başhekim açığa alındı

Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün eşi Özlem Kıyak Öztürk'ün son tedavisinin işlem talimatını veren Uludere Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Erdoğan Polater, açılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün 27 yaşındaki öğretmen eşi Özlem Kıyak Öztürk, 15 Aralık Cumartesi günü hayatını kaybetmişti. Öğretmen Öztürk'ün ölümü, kamuoyuna önce kalp krizi olarak yansımış, daha sonra Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, vefat eden Özlem Kıyak Öztürk'ün, Denizli'deki baba evindeki taziye ziyareti esnasında, kamuoyuna kalp krizi olarak yansıyan ölüm nedeninin gerçek dışı olduğunu, ölüm olayının tümüyle Öztürk'ün antibiyotik bir ilaca olan alerjisinden kaynaklandığını belirtmişti.

Bunun üzerine, idari ve adli soruşturma başladı. Şırnak Valiliği, Öğretmen Öztürk'ün son tedavisinin işlem talimatını veren Uludere Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdoğan Polater'i, bugün itirabariyle açığa aldı. Yetkililer, soruşturmanın selahiyeti için böyle bir yola başvurulduğunu belirtti.

Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün öğretmen eşi Özlem Kıyak Öztürk, 15 Aralık Cumartesi tarihinde, Uludere Devlet Hastanesi'nden ambulansla Bağlıca Taburu'na, oradan da askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş, Öztürk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Öztürk'ün cenazesi, Denizli'de Servergazi Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber