Başbakan Erdoğan, asgari ücretin yeni bir tanıma kavuşturulmasını ve insanca bir yaklaşımla konunun çözülmesini istedi.

Haber Giriş : 13 Kasım 2003 06:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, asgari ücretin yeni bir tanıma kavuşturulmasını ve insanca bir yaklaşımla konunun çözülmesini istedi.

Dün Bilkent Otel'de Türkiye İş Kurumu'nun 2.Genel Kurulu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada asgari ücretin insani olmadığını ve yeni bir tanıma kavuşturulması gerektiğini söyledi. Ayrıca meslek liseleri tartışmalarını imam hatip liseleri olarak gündeme getiren bazı çevrelere sert mesajlar verdi. Erdoğan, ?Şöyle ya da böyle bu engeller samimi duygularla aşılacak. Meseleye ideolojinin deli gömleğini giydirmenin anlamı yok. Türkiye ve millet bundan rahatsız. Hükümetin zikretmediği şeyler ifade ediliyor. Bunlar gündem değiştirme. Konuşmuyorsak anlamıyoruz anlamına gelmez. Gerilim tarafı değiliz. İşimiz çok? diye konuştu.

Asgari ücret düzelecek
Disk Başkanı Süleyman Çelebi'nin iftar çadırları kurulmasını eleştiren ?'Çadırlar bazılarına içsel rahatlık sağlasa da iş bekleyen insanların onurunu kırıyor'' sözlerine karşılık veren Başbakan Erdoğan meseleye ideolojik yaklaşım sergilemenin anlamı olmadığını söyledi. Erdoğan iftar çadırlarını oksijen çadırı olarak gördüğünü belirterek, ?Oksijen çadırından bu hastayı nasıl kurtaracağız gayretindeyim. Sendikalar bir de, ?ben ne yaptım?' desinler. Bunu sadece siyasi erkten istemek eksik bir yaklaşımdır? dedi. Asgari ücret konusunu da değerlendiren Başbakan Erdoğan asgari ücreti insani görmediğini söyledi. Erdoğan asgari ücretin yeni bir tanıma kavuşturulmasını isteyerek bürokratlara insanca bir yaklaşımla asgari ücret konusunun çözülmesini istediğini hatırlattı. Hükümetin özellikle yolsuzluklarla mücadelede attığı önemli adımların neticesini almaya başladığını kaydeden Başbakan Erdoğan, ?Eğer biz yolsuzlukların önüne çökmeseydik bugün fakir fukara, garip gurabaya kış için 800 bin ton kömür yardımı yapamazdık. Çocuklarımıza bedava kitap dağıtamazdık. Sosyal yardımlaşma fonuna 30 trilyona yakın para aktaramazdık.? şeklinde konuştu.

Ülkeyi batırdılar
İşsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olarak vurgulandığı toplantıda Başbakan Erdoğan popülist yaklaşımlarla türbinlere oynayanların ülkeyi bu hale getirdiğine işaret ederek, ?Eğer biz de bu şekilde düşünürsek yarınlar bugünden beter ve kötü olur. Bunu millete yaşatmak istemiyoruz. Hükümet kanser olmuş ülke meselelerini çözmek için azami gayret içinde? diye konuştu. Türkiye'de adil bir gelir dağılımının yaşanmamasının nedeni olarak bugüne kadar izlenen yanlış politikaları gösteren Başbakan Erdoğan, ?Sadece siyasi aktörle değil, siyasi aktörün karşısındaki aktörlerle durum değerlendirilmeli. Kimse bu değerlendirmelere bir bütün olarak yaklaşmıyor. Herkes günü kurtarma derdinde. Köylüsü, işçisi, memuru çiftçisi ne kaybediyor kimse düşünmedi. Biz sadece bir ağaca bakarak ülkenin yorumunu yapamayız. Biz ormanı görmeliyiz'' dedi.

Suiistimal yok
Erdoğan, özelleştirmenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, devletin sırtına yük olan kurumların özeleştirileceğini ve hükümetin de bu konuda kararlı olduğunu vurguladı . Devlette salla başını al maaşını döneminin kapanacağına işaret eden Başbakan Erdoğan, ?'illa ki devlet diyenlerin derdi devletin kapısından içeri adım attım İşim bitti mantığı. Özelde böyle değil. İşveren kurumu ayakta tutabilmek için üretmeye mecbur ama devlette böyle bir tertip yok. Olmadığı için herkes halinden memnun. Artık devlet kapısı bir istihdam kapısı olmayacak? şeklinde konuştu.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber