ÖYP'de not ortalaması tartışması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖYP kapsamında ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvurular bugün sona eriyor.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı mevzuatına göre, araştırma görevlisi kadrolarına başvuran adayların yerleştirme işlemleri;
- lisans genel not ortalamalarının %25'i
- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alanda alınan puanlarının %60'ı
- ve varsa yabancı dil puanlarının %15'i dikkate alınarak merkezi sistemle gerçekleştirilmektedir.

Bu sistemde lisans not ortalamasına yüzde 25 ağırlık verilmesi akademisyen adaylarca tartışılmaktadır. Kimi adaylar bazı üniversitelerde, bazı adayların hiç zorlanmadan, derslere dahi girmeden 85-90 ortalama ile mezun olduğunu belirterek lisans nor ortalamasının yüzde 25 oranında değerlendirilmeye alınmasını eleştirmektedir.

Ancak karşı görüşte olan akademisyenler ise lisans not ortalamasına bu oranda puan verilmemesi halinde, öğrencilerin derslere ilgi göstermeyeceğini ve ayrıca verilen örneğin çok istisnai bir durum olduğu belirtmektedir. Memurlar.net forumunda yazan "RaiMon" kullancıı adlı üye ise sistemin adalete en yakın sistem olduğunu belirterek, "Unutmaki sen çok iyi bir öğrenciysen ALES'ten farkını yapar %60'lık oranla %25'lik zaafiyetini rahatlıkla kapatırsın. Dil ile de öne geçersin. Yüksek ortalama ile bitiren herkesi aynı kefeye koyma, bu sistem herşeye rağmen ygs-lys, kpss merkezi yerleştirmeleri ile birlikte objektife en yakın sistem"

Memurlar.net forumundaki tartışamayı görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber