Oğlunun öldüğü çatışmayı cep telefonundan dinledi

Haber Giriş : 03 Kasım 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ailesinin ilk göz ağrısıydı Oğuz Parparoğlu. Vatani görevini yerine getirmek için yola çıkarken arkadaşları ve ailesi tarafından davulla zurnayla uğurlanmıştı her asker gibi. Son olarak 20 gün önce izne gelip, İstanbul'da sevdikleriyle kucaklaştıktan sonra birliğine dönmüştü. Yolunu bekleyen sevdikleri birbuçuk ay sonra ona kavuşacakları günü iple çekerken, bayrağa sarılı tabutu geldi Şırnak'tan İstanbul'a bayram arifesinde. Ancak bu şehit haberinin arkasındaki öykü, daha da yürek parçalayan, bir babanın yaşayacağı en büyük acının ne olabileceğini gösteren cinsten...

Jandarma er Oğuz Parparoğlu, Şırnak'ta PKK militanları ile girdikleri çatışmada arkadaşları gözünün önünde şehit olurken, yediği 4-5 kurşunun ardından öleceğini anlayınca, cep telefonuna sarıldı ailesiyle helalleşmek için. Gece oğlundan gelen telefonu büyük bir hasretle açan baba Vedat Parparoğlu, oğlunun sesinden önce silah seslerini duydu. Ardından inleyerek konuşan oğlunun sesi geldi kulağına. Burnunda tüten oğlu, telefonun diğer ucunda can çekişiyordu.

KONUŞSANA OĞLUM NE OLDU!

Vedat Parparoğlu, kilometrelerce uzakta, çaresizlik içinde biricik oğlunun son nefesini vermesine tanıklık ederken hayatının en acı dakikalarını yaşadı. Telefonda sesi çatışma sesine karışan oğlu, arkadaşlarının şehit düştüğünü, kendisinin de yaralandığını söylüyordu. Acıdan bayılmak üzere olan oğlunu konuşturarak ayık tutmaya, yaşatmaya çalışan acılı babanın duyduğu son sözler, ?Baba ben de şehit düşüyorum, hakkınızı helal edin? oldu.

Bu sözleri söyledikten sonra şehit düşen Oğuz Parparoğlu'nun cep telefonu yere düştü. Acılı baba, oğlundan tek bir ses daha duymak için dakikalarca ?Oğlum konuş ne oldu!? diye haykırdı. Oğullarından bir nefes bile duymak için telefonu kapatmayan acılı aile, dakikalar boyunca çatışma seslerini dinledi. Telefondaki silah seslerinden ve oğlunun söylediklerinden dolayı şok geçiren babanın oğlu ile son konuşması bu oldu. Açık olan telefonda ısrarla oğlundan bir ses almaya çalışan babanın tek duyabildiği yoğun silah sesleriydi...

Çatışma devam ederken jandarma er Oğuz Parparoğlu'nun telefonunun kontörünün bitmesiyle telefon da kapandı. Böylelikle kilometrelerce ötede bir dağın başında yitip giden oğulları ile son bağları da kopmuş oldu Parparoğlu ailesinin. Evlerine düşen bu acı haber, askeri yetkililerden gelen bilgiyle kesinleşince, Parparoğlu ailesinin bekledikleri bayram sevinci acıya dönüştü.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber