Özel Rahime Batu'dan Türk edebiyatını yeniden keşfettiren sergi

Malatya'da Özel Rahime Batu Liseleri'nde 9. sınıf öğrencileri tarafından Türk edebiyatında dünden bugüne iz bırakan ünlü şair, yazar ve düşünürlerine ait eserlerin, teknolojik araçlar yardımıyla görücüye çıktığı ?Geçmişten Günümüze Türk Edebiyatı' isimli sergi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Divan edebiyatı şairlerinden, günümüz şiir üstatlarına birçok yazarın tanıtıldığı sergi, insanları Türk edebiyatının farklı dönemlerini yeniden keşfe çıkardı.

Okul Müdürü Ufuk Ercul, öğrenciler tarafından hazırlanan sergide Türk edebiyatının doğuşu, gelişim evreleri, ünlü şairlerin tabloları ile güzel sanat türlerinin teknoloji araçlar yardımıyla güzel bir kompozisyon çerçevesinde sunulduğunu belirtti. Öğrencilerin bu tür etkinliklerle tasarım, sanat ve düşünce kabiliyetlerini geliştirdiklerini anlatan Ercul, geçmişte kültür dünyasına önemli eserler kazandırmış insanları anmanın, ülkenin yazın hayatına damga vuran eserleri sergilemenin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Ercul, şöyle devam etti: ?Sergide yazarların eserleriyle birlikte tanıtıldığı edebiyat ağacı, güzel sanatların tümünü içinde barındıran güzel sanatlar ışıldağı, doğru konuşalım doğru yazalım tahtası yer alıyor. Ayrıca divan şairlerimizin şiir yazdıkları mekan olan divan edebiyatı köşesi sergisi, edebi portreler, güzel sanatlar sehpası, edebi tekerlemeler standı, panoramik kelime oyunları standı, şiir dinleme stantları, görsel şiir masaları v.b. gibi öğrencilerin edebiyatı görerek ve yaşarak sevecekleri bir ortam oluşturuldu. Sanatsal malzemelerin farklı bir görsel tasarımla sunulduğu sergide Türk edebiyatını bilenler için yeniden keşfetme, bilmeyenler için ise eşsiz bir tanıma olanağı sunuyor.?

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Aziz Tay da serginin edebiyatı dersin dışına taşımayı amaçladığını söyledi. Çalışmanın, geleceğin yetişkinleri olarak iş hayatına atılacak öğrencilerin birer fikir insanı olmalarına katkı sunacağını vurgulayan Tay, ?Sergi ile edebi değerli tanıyan, okuduğunu doğru anlayan, sanata meraklı gençleri bulup ortaya çıkartmayı hedefliyorduk. Bu konuda öğrencilerin ne kadar yetenekli oldukları yaptıkları çalışmalarla ortaya çıkmış oldu. Biz edebiyatı seven, edebi değerlere meraklı bu gençleri bulup ortaya çıkarttığımız için çok mutluyuz. Bir edebiyat öğretmeninin en çok istediği şeyde zaten edebiyata meraklı gençler yetiştirmektir. Biz bu işin ilk adımını, öğrencileri doğrudan edebi çalışmaların içine katarak atmış olduk. Bundan sonrada bu çalışmaları artırarak devam ettireceğiz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber