Kulübede yaşayan vatandaşa yardım eli

Malatya Mahrukatçılar Sitesi'ndeki bir bekçi kulübesinde yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki bir vatandaş, huzurevine yerleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Mahrukatçılar Sitesi'ndeki bir bekçi kulübesinde yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki bir vatandaş, huzurevine yerleştirildi.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mahrukatçılar Sitesi'nde hafriyatçıların bulunduğu bölümde, esnafın verdiği bekçi kulübesinde yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki Ali Alakaş, kuruma bağlı huzurevinde koruma altına alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, 2 yıldır kulübede tek başına kalan Ali Alakaş'ın 17 Aralık'ta kendilerine dilekçeyle başvurduğunu belirtti. Gerekli raporların, Alakaş'ın yeğeni tarafından 25 Aralık'ta kurumlarına teslim edildiğini kaydeden Bozkurt, "Önceki gün de yapılan sosyal incelenme neticesinde, yaşlının durumunun huzurevinde sıra beklemeksizin kabulde öncelikli olduğu anlaşıldı. Dün de gerekli işlemler tamamlanarak Ali Alakaş'ın Malatya Huzurevi'ne kabulü sağlanmıştır. İnşallah yaşlımız, huzurevinde mutlu şekilde yaşamını devam ettirir" ifadeleri kullandı.

Ali Alakaş ise kendisine yardımcı olan kurum yetkililerine teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Huzurevi çok güzel bir yermiş. Beni doktora götürdüler, muayene ettirdiler, temiz kıyafetler verdiler. Oğullarımın yapmadıklarını burada bana, baba şefkatiyle yaptılar. Kendimi cennette gibi hissediyorum. Birçok arkadaşım oldu. Beni hemen sahiplendiler. Çok mutluyum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber