Leman'ın kapağını facebookta paylaşan memurlara soruşturma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Evrensel Gazetesinde yer alan iddiaya göre, Ankara deftardarlığı, Başbakan Erdoğan'ı konu alan Leman ve Penguen gibi mizah dergilerin kapaklarını sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan 6 memur hakkında soruşturma başlatıldı

Maliye Bakanlığı, Ankara Defterdarlığı'nda çalışan 6 emekçiye, sosyal paylaşım sitelerinde, Penguen, Leman, Gırgır gibi mizah dergilerinin Başbakan Erdoğan'ın eleştirildiği kapaklarını paylaştıkları ve beğendikleri için soruşturma açıldı. Soruşturma emrinin Başbakan'dan geldiği öğrenildi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 2 No'lu Şube yöneticilerinin açıklamasına göre, Maliye Bakanlığı'na bağlı Ankara Defterdarı Hidayet Altınbaş ile yaptıkları görüşmede Altınbaş, soruşturmaların Başbakan'ın emri olduğunu söyledi. 6 defterdarlık çalışanının, Penguen, Gırgır, Leman gibi mizah dergilerindeki Başbakan Erdoğan'ın eleştirildiği karikatürleri paylaştıkları için haklarında açılan soruşturmayı, BES'li yöneticiler, dergilerin kapaklarını sergileyerek bugün Mülkiyeliler Birliği'ndeki bir basın toplantısı ile duyurdu.

BAŞBAKANI KÜÇÜK DÜŞÜREN EMEKÇİ PAYLAŞIMI?

Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, AKP hükümetinin polisi, yargısı ve ordusu ile tüm muhalif kesimlerin üzerine geldiğini hatırlatarak, yaşanan olayla ilgili detayları anlattı. Çakmak, bu kapakları paylaşan ve beğenen emekçilerin, ?Devlet büyüklerine hakaret ve Başbakan'ı küçük düşürmekten? dolayı soruşturulduklarına dikkat çekti.

EMİR BAŞBAKANLIKTAN

Ankara Defterdarı Hidayet Altınbaş ile gerçekleştirdikleri görüşmede Altınbaş'ın soruşturma talimatının Başbakanlık'tan geldiğini söylediğini aktaran Çakmak, soruşturmanın derhal geri çekilmesini ve 6 çalışandan özür dilenmesini istedi. Çakmak paylaşımların ifade özgürlüğü temelinde değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı.

?AKP BU KEZ DE BEĞENMEDİĞİ PAYLAŞIMLARA SAVAŞ AÇTI'

Çakmak, AKP hükümetinin, ODTÜ gençliğine yapılan saldırılardan, asgari ücreti protesto eden işçilere yönelik polis şiddetinden sonra, şimdi de sosyal paylaşım sitelerine savaş açtığını belirtti. Çakmak, ?AKP bugün ileri teknoloji hamlesi ile savaşta kullanılacak araç ve gereçlerin yerli üretimini sağlarken, ileri teknoloji ve bilimin bir ürünü olan sosyal paylaşım sitelerine müdahale etmektedir. Bu sitelerde AKP iktidarının beğenmediği paylaşımlara savaş açılmıştır? dedi. Soruşturma açılanların katılmadığı toplantı sonrasında aradığımız Ankara Defterdarı Hidayet Altınbaş'a ise ulaşamadık.

BES'TEN GAZETEMİZE DE ZİYARET

BES Ankara 2 No'lu Şube Yönetimi, gazetemize yaptığı ziyarette ise, sanal ortamda yapılan bu baskıların ve ardından yaşanan soruşturmaların teşhir edilmesinin önemini vurguladı. Bu saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını belirten BES yöneticileri, seslerinin duyurulması açısından da basının kendilerine yer vermesini talep etti.

Evrensel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber