Teziç'e incil hediye edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2005 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e, Mardin'de bütün tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti. Teziç'e ziyaret ettiği her kilise ve manastırda İncil hediye edildi.

Mardin'de açılması karara bağlanan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin ön araştırması için 3 gün önce Mardin'e gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, bütün tarihi ve kültürel mekanları gezerek kentte adeta mekik dokudu. Mardin'de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mekanları beraberindeki heyetle birlikte bir bir dolaşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, çocukluğunun geçtiği Mardin'in tarihi ile ilgili en ince ayrıntısına kadar bilgi aldı. Hristiyan dinine mensup Süryanilerin kaldığı ve tarihi 5 ile 6. yüzyıllardan kalma Deyrul - zafaran ve Deyrul - umur Manastırları ile Kırklar ve Mor Şmuni Kiliselerinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'e İncil hediye edildi. Manastrıların şeref defterlerinide imzalayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, bu kutsal mekanlar da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bayramın ilk gününü Mardin'de geçiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, Erdoba ve Artuklu Kervansaraylarını da ziyaret ederek bir süre dinlendiği şark köşesinde kendisine ikram edilen mırrayı (Acılı kahve) içti.

Mardin'de üniversitenin açılması için kendisinin özel çaba sarf edeceğini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, beraberindeki heyetle birlikte Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Ankara'ya geri döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber