Milletvekili danışmanları dernek kurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2005 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili danışmanları, Parlamenter Danışmanları Derneği adı altında örgütlendi.
Bugüne kadar bir çatı altında toplanamayan milletvekili danışmanları, birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmak amacıyla dernek kurdu. Parlamenter Danışmanları Derneği Girişim Grubu olarak yola çıkan 52 kurucu milletvekili danışmanı, çalışmalarını bundan sonra tüzel bir kişilik altında yürütecek. Derneğin Başkanlığı'na AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Arslan'ın danışmanı Mehmet Emin Yıldırım getirildi. Başkan Yardımcılığı'na Ahmet Usta, Kenan Taşkın ve Necip Yüce seçilirken, Sekreterliğe Aşkın Töre, Sekreter Yardımcılığı'na Yücel Can, Saymanlığa Seyfullah Arslantürk, Sayman Yardımcılığına Ali Nihat İraz, yönetim kurulu üyeliklerine ise Taha Güven, Erdal Baz ve Yusuf İslamoğlu getirildi.

Parlamenter Danışmanları Derneği Kurucu Genel Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, milletvekili danışmanlarının görev alanlarına giren konularda dayanışmayı sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmanın öncelikli hedeflerinin olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Danışmanların asli görevleri olan milletvekillerimizin yasama faaliyetlerine katkı sunabilmemiz için, bilgi ve birikimlerimizi paylaşmak, bilgiye hızlı ulaşımı sağlayacak organizasyonlar kurmak ve ortak dayanışmanın ürünü olan çalışmalarla etkili geri bildirimlerde bulunmak faaliyet alanlarımızdan bazıları olacaktır" dedi.

Meclis'te görev yapan ve daha önce yapmış danışmanların tümünün üniversite mezunu olduğunu hatırlatan Yıldırım, bununla birlikte yüksek lisans ve doktorasını bitirmiş, konularında ihtisas sahibi ve bürokraside önemli yerlerde bulunan danışmanlar bulunduğuna dikkat çekti. "Bu arkadaşlarımızdan yasama faaliyetlerinde azami ölçüde istifade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diyen Mehmet Emin Yıldırım, şu anda görev yapan 550 danışman ve geçmiş dönemlerde görev yapan danışmanların biraraya gelerek "Parlamenter Danışmanları Derneği" kurduğunu bildirdi. Herhangi bir parti menşeli olmadıklarını ve parti ayrımı yapmaksızın tüm milletvekili danışmanlarına açık olduklarının altını çizen Yıldırım, "Herkesi kucaklamaya hazırız. Derneğimiz, Meclis çatısı altında çalışan ve çalışmış tüm milletvekili danışmanlarına ulaşmak gayesindedir" şeklinde konuştu.

Yıldırım, derneğin amacının önümüzdeki dönemde beden dili, etkili iletişim, yabancı dil, insan kaynakları gibi konularda kurslar düzenleyerek danışmanların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Konferans ve seminerler düzenleyerek, danışmanlarla birlikte belirlenecek hedef kitlede bilinç oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Yıldırım, belirli konularda anketler düzenleyerek, tüm milletvekili danışmanlarının kanaatlerini belirleyeceklerini dile getirdi. Yıldırım, oluşturacakları komisyonlar aracılığıyla da sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyon içinde uygulanabilir projeler hazırlayacaklarını kaydetti. Önümüzdeki süreçte milletvekili danışmanlarına ait veri tabanı da oluşturacaklarını, böylece milletvekillerinin istediği nitelikte danışmana rahatlıkla ulaşmasını temin edeceklerini belirten Yıldırım, parlamentoda ilk kez görev alacak danışmanların da kısa sürede adaptasyonunu sağlayacaklarını bildirdi.
Dernek yönetimi geçtiğimiz günlerde danışmanlara yönelik "Etkili Konuşma, Beden Dili ve İnsan Kaynakları" konularında kurs düzenlemek amacıyla TBMM Genel Sekreterliği'ne başvurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber