Ağar: İktidarda olsaydım rektörler böyle yapamazdı

Haber Giriş : 04 Kasım 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın rektörlerin tutumunu ideolojik olarak değerlendirmesini eleştirdi.

Ağar, ?Ben hükümette olsam hiçbir rektör bu tutum içerisinde olamazdı.? dedi. DYP Malatya il binasında basın toplantısı düzenleyen Ağar, Başbakan'ın YÖK ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Ülkenin bir YÖK reformuna ihtiyacı olduğunu belirten Ağar, hükümetin bu konuda milletin kendisine verdiği gücü kullanamadığını ileri sürdü. Başbakan'ın bir şey söylemeye hakkı olmadığını ifade eden Ağar şöyle konuştu: ?Eğer ben hükümette olsaydım, hiçbir rektör ideolojik bir tutum içerisinde olamazdı. Sayın Başbakan, rektörleri millete şikayet ederek sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Hükümet şikayet etme makamı değil, icraat yapma makamıdır. Ama bu hükümet üniversite reformunda, terörde, tarımda, dış politikada mazeret üretmekle meşguldür.?

Mehmet Ağar, dün Elazığ Valiliği'nce öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine de katıldı. Ardından belediyede basın toplantısı düzenleyen Ağar, huzurlu bir bayram geçirmek isterken gazetelerin manşetlerindeki terör haberlerini görünce çok üzüldüğünü belirtti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber