Mehmet Akif Ersoy sevenleri, Tacettin Dergahı'nda biraraya geldi

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un 76. ölüm yıldönümü sebebiyle Ankara Tacettin Camii'nde düzenlenen anma programında, Akifi sevenler biraraya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katıldığı etkinlikte, Akif'in ruhuna Mevlid-i Şerif okundu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Derneği, Mehmet Akif Ersoy'u ölüm yıl dönümü münasebetiyle Tacettin Camii'nde anma programı düzenledi. Akif için Mevlid-i Şerif'in okunduğu, duaların edildiği programa başta BBP Genel Başkanı Destici olmak üzere, çok sayıda vatandaş katıldı. Cami dışında Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri ve resimlerinin yer aldığı eserleri vatandaşlara dağıtıldı.

Bu arada dergaha gelen BBP Genel Başkanı Destici, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kaza dolayısıyla vatandaşların geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Ardından İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu anıtın önünde bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Destici, Mehmet Akif Ersoy'u anlattı. Ersoy'u rahmet ve minnetle andığını aktaran Destici, Akif'in şiirlerinden önce karakteri ile gönüllerde yer ettiğini, bu şiirlerinin zayıf olduğu anlamından ziyade karakterinin ne kadar güçlü olduğu anlamına geldiğini söyledi. Akif'in yakın edebiyat tarihimizin en çok bahsedilen şairlerin başında geldiğini belirten Destici, hakkında yapılmış 100 eserin olduğuna dikkat çekti.

Akif'in kendisini hep beyhude Akif olarak tanımladığını anlatan Destici, kendisini hiçbir zaman nefis yaparak yükseklere çıkartmadığını dile getirdi. Destici, ?Onu yaşamı ?Asım'ın nesli' olarak nitelediği gençliğe örnek olacak bir yaşamdan ibarettir. O her zaman zulmü alkışlamamış, Zalim'in yanında saf tutmamış, hep mazlumun yanında olmuş milli bir şairimizdir.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber