Genç'te okullara katı atık dönüşüm kutuları bırakıldı

Genç ilçesinde 'Her Atık Çöp Değildir' projesi kapsamında okullara ve bazı kurumlara katı atık dönüşüm kutularının bırakıldığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç ilçesinde "Her Atık Çöp Değildir" projesi kapsamında okullara ve bazı kurumlara katı atık dönüşüm kutularının bırakıldığı bildirildi.

Genç Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, tabii kaynakların sonsuz olmadığı, dikkatlice kullanılmadığı takdirde bir gün bu doğal kaynakların tükeneceğinin akıldan çıkarılmaması gerektiği vurgulandı.

Projenin, doğal kaynakların korunmasını sağlamayı amaçladığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Projenin ayrıca enerji tasarrufu sağlanmasına yardımcı olmak, atık miktarını azaltarak çöp işlemlerinde kolaylık sağlamak ve geri dönüşümün geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına yardımcı olmak gibi önemli katkıları olmaktadır. Sağlıklı bir geri dönüşüm sisteminin ilk basamağı ise bu malzemelerin kaynağında ayrılması sureti ile toplanılmasıdır. Yenilenebilir katı atıkların geri dönüşümü, kaynakların lüzumsuz kullanılmasını önlemek ve atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık çöp miktarının azaltılması olarak düşünülmelidir. Demir, çelik, bakır, kurşun, kağıt, plastik, kauçuk, cam, elektronik atıklar gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, tabii kaynakların tükenmesini önleyecektir. Bu durum ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen hurda malzemeye ödenen döviz miktarını da azaltacak, kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır. Kullanılmış kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini yüzde 74-94, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını yüzde 45 azalttığı ve bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir."

Açıklamada, çevre kirliliğinin önemli ölçüde önlenmesi ve topluma çevre bilinci kazandırmanın projeden beklenen sonuç olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber