Doğrudur Vakıfbank bana araç tahsis etti

Haber Giriş : 04 Kasım 2005 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in SHÇEK (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu)'nun gayrimenkulleri ve özel hizmet alımlarıyla ilgili Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubuk'un yanıtlaması için meclise verdiği soru önergesine Genel Müdür İsmail Barış'tan tepki geldi

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in SHÇEK (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu)'nun gayrimenkulleri ve özel hizmet alımlarıyla ilgili Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubuk'un yanıtlaması için meclise verdiği soru önergesine Genel Müdür İsmail Barış'tan tepki geldi. Konunun muhattabının kendisi olmadığını ancak karalamalarla bir yere varılmayacağını belirten Barış "Siyasi polemikte yer almak istemiyorum" dedi. İşte Çömez'in sorularına, Barış'ın yanıtları...

* SHÇEK'e ait gayrimenkul kayıtları doğru bir şekilde tutuldu mu?
Kesinlikle tutuldu. İsteyen gelip tüm kayıtları tek tek inceleyebilir.

* Balıkesir'in Bandırma İlçesi ile İstanbul Anadolu Yakası-Göztepe-Merdivenköy'de bulunan SHÇEK'e ait arsaların ihale yoluyla satılmasına ilişkin bir plan bulunuyor mu?
Evet böyle bir planımız var. Satılması gerekenler satılarak ve kurumun yararı için yeni projelere finansman sağlanacaktır.

* Florence Nightingale Hastanesi'ne ait arazi, SHÇEK'e ait bir vakfın mülkiyetinde midir?
Evet, bizim kurumumuza bağlı Şeyh Zayed Vakfı'nın malıdır. Bu bilgiler gizli saklı değil üstelik...

* SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ın, Zekeriya Savaş, Ali Fuat Akpolat ve Sadettin Sevmen isimlerinde müşavirleri var mıdır? Bu müşavirlerin eğitimleri nedir?
Zekeriya Savaş İnşaat Mühendisi, Ali Fuat Akpolat Yönetim Bilimleri Fakültesi mezunu, Sadettin Seymen ise Eğitim Enstitüsü mezunudur. Her biri de tecrübeli kişilerdir.

* Bu şirketlerden birinde, Barış'ın oğlunun ortak veya yöneticisi olduğuna dair bilginiz var mıdır?
Sayın Çömez'in bu tür iddialarda bulunması beni oldukça şaşırtmıştır. Benim bir oğlum, bir damadım var. İkisi de Ford Otosan'da çalışıyor. İkisinin de SHÇEK'le ilgisi yoktur.

* SHÇEK çalışanlarının maaşlarını aldıkları banka, maaş yatırma karşılığında SHÇEK Genel Müdürü'ne araç tahsis etmiş midir?
Vakıfbank, 34 MUV 79 plakalı aracı bana tahsis ettiği doğrudur. Bu sadece bana özgü bir olay değil. Bütün kurumlara araç tahsisi yapıldığı bilinen bir şey. Üstelik araç SHÇEK üzerine kayıtlıdır, bana ait değildir.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber