Divriği'nin saklı güzellikleri; Kanyonlar

Mücahit Koç - Divriği ilçesindeki kanyonlar keşfedilmeyi bekliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası Listesi"ndeki Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere birçok önemli tarihi eserin bulunduğu Divriği, doğal güzellikleriyle de dikkati çekiyor.

Yöredeki Güneş, Pengürt ve Çaltı kanyonları, eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Yıllardır profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşan ve Divriği kanyonlarını tanıtmaya çalışan Yusuf Güldalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu eşsiz güzelliklere sahip kanyonların keşfedilmemesinin Divriği için büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Yıllardır Divriği'yi tanıtmak için çaba sarf ettiğini, onlarca sergi açarak bölgenin güzelliklerini yansıtmaya çalıştığını belirten Güldalı, "Divriği'de hobi olarak doğa, doğal hayat ve güzellikler, kanyonlar ve tarihi eser fotoğrafları çekiyorum. Divriği, sadece tarihi değil doğasıyla da inanılmaz güzellikler sunan bir yer" dedi.

Çaltı Kanyonu ile Kesdoğan Kalesi ve karşısındaki Divriği Kalesi'nin mükemmel bir görsellik sunduğunu anlatan Güldalı, "Bu nedenle buraların ciddi anlamda tanıtıma ihtiyacı var. Gerek yerel basın gerekse ulusal basına taşımak gerekiyor. İlgili kurumların temsilcilerini buraya getirip, buraları izlettirmek gerekiyor. Çünkü görmeyince kimseye inandırıcı gelmiyor. Bu anlamda görsellik çok önemli" diye konuştu.

Divriğililerin bile bu kanyondaki güzelliklerin farkında olmadığını, bölge için halen "dere" olarak bahsedildiğini ifade eden Güldalı, Doğu Ekspresi ile seyahat edilerek, bu güzelliklerin görülebileceğini söyledi. Güldalı,

"Divriği'den Erzincan'a doğru trenle giderken çok güzel bir görsellik var" dedi.

Kanyonları görebilmek için bazı zor koşulları göze almak gerektiğini anlatan Yusuf Güldalı, "Burası yüksek bir yer ancak Divriği'ye de çok yakın bir yer. Kesdoğan Kalesi'nin karşısında, Divriği Kalesi'nin yukarısında ve Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın arkasındaki yüksek tepedeyiz. Aslında Divriği'ye yakın bir yer ama bütün güzellikler buradan daha iyi görülebiliyor. Ancak burada bir proje yapılabilmesi için yetkililerin öncelikle buraları görmesi lazım. Bir de ilk etapta yol yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber