Profesörlerin çözemediği sorunu hizmetli çözdü

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Profesörlerin çözemediği sorunu hizmetli çözdü

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ne kuşlar dadandı. Kuşlar, çatı ve pencere kenarlarına konarak öğrencileri rahatsız etmeye başladı. Hizmetliler ise hayvanların etrafı pisletmesinden dert yandı. Başta öğretim üyeleri olmak üzere herkes, kuşları fakülteden uzaklaştırmak için çözüm yolları aramaya çalıştı.

ÜNİVERSİTEYİ ŞAŞIRTTI

Geçen yıl alınan 10 bin liralık ses cihazı çatıya yerleştirildi. Cihazın sesini duyan kuşlar ise çatıdan kaçtı. Ancak cihazın çıkarttığı seslerden ötürü öğrenciler ders dinleyemez oldu. Ses kapatılınca da kuşlar yeniden fakültenin çatısını mesken tuttu. Soruna çözüm ise 6 ay önce, fakültede hizmetli olarak çalışan Haluk Aygün'den geldi. Aygün, hem çatıya hem de saçaklardan aşağı CD'ler astı. CD'lerde kendilerini görüp korkan hayvanlar da çatıdan uçtu. Fakülte rahat bir nefes aldı. Aygün ise buluşuyla üniversitedeki herkesin takdirini kazandı.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Hizmetli Haluk Aygün'ün kuşlara karşı bulduğu CD'li çözüm, öğrencileri memnun etti. İşletme öğrencisi Elif Uyanık, "Kuş sesleri dikkatimizi dağıtıyordu, fakat şimdi böyle bir sorunumuz yok" derken, Burak Yörük ise "CD çözümü son derece mantıklı. Bu yöntem sayesinde kuşlar zarar görmüyor" ifadesini kullandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber