İngilizceyi alışverişte pekiştiriyorlar

Zonguldak Fatih Koleji, öğrencilere sosyal hayat içerisinde yabancı dili kullanmalarını sağlayacak ortamlar hazırlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Fatih Koleji, öğrencilere sosyal hayat içerisinde yabancı dili kullanmalarını sağlayacak ortamlar hazırlıyor. Bu kapsamda okulda düzenlenen kermeste İngilizce alışveriş yapıldı.

Kolejin 5. sınıf öğrencilerinin satıcı, ilkokul öğrencilerinin ise müşteri olduğu okul içindeki pazarda bütün alışverişler İngilizce yapılıyor. Pasta, börek, tatlı ve içecek gibi gıda ürünlerinin yanı sıra kırtasiye malzemeleri, süs eşyaları ve kitapları da İngilizce konuşarak satın alınıyor. Alımşverişlerde İngilizce konuşmanın zorunlu olması nedeniyle zorlanan minik öğrencilerin imdadına ise üst sınıflardaki öğrenciler yetişiyor.

Bu etkinliklerle öğrencilere yabancı dil eğitimini hızlandırmayı amaçladıklarını belirten Fatih Koleji İngilizce Zümre Başkanı Abdülaziz İsmailov, "Yabancı dilin doğal ortamında ve ihtiyaç duyulduğunda daha verimli ve hızlı öğreniliyor. Bu nedenle öğrencilere sosyal hayat içerisinde yabancı dili kullanmalarını sağlayacak ortamlar hazırladık. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin dil gelişimini hızlandırmaktadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber