?Afgan kardeşlerimle harçlığımı paylaşıyorum' projesi

Bayburt'ta, 'Afgan Kardeşlerimle Harçlığımı Paylaşıyorum' projesi kapsamında 26 aileye yardım ulaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt'ta, "Afgan Kardeşlerimle Harçlığımı Paylaşıyorum" projesi kapsamında 26 aileye yardım ulaştırıldı.

Kaleardı 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından uygulanan,

"Afgan Kardeşlerimle Harçlığımı Paylaşıyorum" projesi doğrultusunda toplanan para ile alınan gıda ve oyuncaklar, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Altan Kalkın, Okul Müdürü Mikail Yıldırım, Din Bilgisi Öğretmeni Adil Kacır ve öğrencilerden oluşan heyet, kentte yaşayan 26 Afgan aileyi ziyaret ederek, yardımları ulaştırdı.

Kacır, projeyi öğrencilerin paylaşma ve yardımlaşma duygularını geliştirmek amacıyla yürüttüklerini belirterek, "Yardımlaşma algısını öğrencilerimize aşılamayı hedefliyoruz. Proje sayesinde bu duyguyu beraber yaşıyoruz. Öğrencilerimiz harçlıklarından ayırdıkları miktarla yaklaşık 5, 6 bin liralık yardımı şehrimizde mecburiyetten ikamet eden Afganlı ailelerle paylaşma sevincini yaşıyorlar" dedi.

Projeye katılan öğrencilerden Melisa Merve Onur, "Afganistan'daki savaşta ailesine doyamayan babalar, bebekliğini, çocukluğunu yaşayamayan kardeşlerimiz var. Biz bunları düşünerek yola çıktık ve herkesin bu kampanyayı desteklemesini diliyoruz" diye konuştu.

Heyet, Halfikale Mahallesi'nde yaşayan Jamal ailesini ziyaret ederek, yardımları iletti.

Öğrencilerden Neslihan Güzel, ailenin en küçüğü Muhaddese'ye oyuncak hediye etti. Muhaddese, kendisine oyuncak hediye eden öğrenciyi öperek teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber