Cinayetten sonra kurbanının telefonundan eşine 'geliyorum' diye mesaj atmış

Adana'da çalışma arkadaşı 29 yaşındaki Ersan Çelik'i alacak verecek meselesi yüzünden tabancayla öldürüp, para ve cep telefonunu aldığı iddiasıyla tutuklanan kasap 26 yaşındaki Durdu Mehmet Binici hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı, sanık Binici hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağarlaştırılmış müebbet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'silahla yağma' suçlarından da 29 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede, Binici'nin, cinayetten sonra Çelik'e ait cep telefondan eşine "Otobüsteyim, geliyorum" diye mesaj attığı da belirtildi.

İddiaya göre Durdu Mehmet Binici, arkadaşı Ersan Çelik'ten aldığı 7 bin lira borcu ödeyemeyince araları açıldı. Bunun üzerine Binici, Çelik'i ortadan kaldırmak için plan yaptı. Binici, önce 70 liraya araç kiraladı. Sonra da 12 Kasım 2012'de arkadaşı Çelik'i arayarak, "Kayınpederim sana alacağına karşılık çek verecek" diyerek kandırdı. Binici, buluştuğu Çelik'i merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Kabasakal ile Seyhan Baraj Gölü arasındaki araziye götürdü. Binici, burada tabancayla öldürdüğü Çelik'in üzerindeki yaklaşık bin lira parayla cep telefonunu aldıktan sonra, 150 metre sürükleyip tepeden aşağı yuvarladı. Ceset bulununca kimliği tespit edilemesin diye de üzerindeki nüfus cüzdanı ile kredi kartlarını da aldı.

ÖLDÜRDÜĞÜ ARKADAŞI EŞİNE SORMUŞ

Binici, olayın ardından önce evine gidip üzerine değiştirdi. Sonra öldürdüğü Çelik'in parmak izi kalmasın diye kiraladığı aracı temizlettikten sonra şirkete geri teslim etti. Katil zanlısı Binici, daha sonra da öldürdüğü arkadaşının evine gidip, eşi Gamze Çelik'e arkadaşını sordu. Gamze Çelik'in, "Ersan seninle buluşacaktı" demesi üzerine de "Ersan ile buluştuk, daha sonra kendisi dolmuşa binip gitti" dedi. Gamze Çelik, telefonla aramasına karşın sinyal sesi alamayınca, eşinin evden ayrılırken, "Telefonla ara, cevap veremezsem hayatımdan endişe et" dediği için başına kötü bir şey gelmesinden korkarak polis merkezine ve Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi.

ARKADAŞINI SUÇLADI

Gamze Çelik'in şikayeti üzerine çalışma başlatan polisler, Binici'nin çalıştığı markete gitti. Binici, "Üzerimdeki kıyafeti değiştirip, geliyorum" diyerek arka kapıdan kaçtı. Çelik'in cesedi 8 gün sonra bulunurken, Binici de yakalandı. İfadesinin ardından tutuklanan Binici, Çelik'in kendisine silah çekerek, adının yazılı olduğu bir kağıda imza attırmak istediğini, kabul etmeyince de "Şimdi senin evine, eşinin yanına gidiyorum" dediğini, bir anlık dalgınlığından yararlanarak elinden aldığı silahla öldürdüğünü söyledi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, katil zanlısı Binici'nin 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağarlaştırılmış müebbet, 'hürriyetinden yoksun kılma' ve 'silahla yağma' suçlarından da 29 yıla kadar hapsi istendi.

Sanık Binici'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber