Hastanelere koruma ve güvenlik hizmeti alımına dair esaslar belirlendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

Sayı : B.lO.l.TKH.0.14.00.00/949 - 3
Konu : Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımları

..... KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ

GENEL SEKRETERLİĞİNE

İlgi: a) 02/11/2012 tarihli ve 2012/03 Sıra Nolu Genelge

b) 25/04/2012 tarihli ve B.10.1.TKH.0.27.00.00/4127 sayılı genel yazımız.

Kamu Hastaneleri Birlikleri ve bu birliklere bağlı sağlık tesislerince yapılacak satın alma işlemleriyle ilgili olarak çeşitli düzenlemeler ilgi genelge ile yapılmıştı. Bahse konu genelge de hizmet alımları kapsamında çalışan mevcut işçi sayısının kesinlikle artırılmayacağı vurgulanmış, gerek ilgi genelgede gerekse ilgi genel yazı ile koruma ve güvenlik hizmet alımları kapsamında çalıştırılacak kişiler getirilen bu sınırlamaların dışında tutulmuştur.

Kurumumuzca yapılan değerlendirmeler ve yapılan tespitler sonucunda, Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımlarında aşağıdaki hususların uygulanmasına karar verilmiş ve bazı hususların tekrar hatırlatılmasma ihtiyaç duyulmuştur.

1- Koruma ve güvenlik hizmet alımları kapsamında çalıştırılacak kişiler bundan sonra Kamu Hastane Birliğinin hizmet alımları kapsamında çalıştırabileceği azami işçi sayısı (Birlik İşçi Havuzu) içerisinde değerlendirilecektir.

Bu doğrultuda; mevcut işçi sayısı, sisteme göre çalıştırabileceği toplam işçi sayısından daha az yada daha fazla olsun tüm birlikler, birliğe bağlı herhangi bir sağlık tesisinde koruma güvenlik hizmeti kapsamında çalıştırılacak elemana ihtiyaç duymaları halinde, bu ihtiyaçlarını öncelikle birliğe bağlı diğer sağlık tesislerinden karşılayacaklardır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamadığı durumlarda ise ayrıntılı gerekçe raporu düzenlenerek kurumumuzdan izin talep edilecektir.

2- Koruma ve güvenlik hizmet alımlarında Bakanlığımız ve Kurumumuz tarafından fînansal sürdürülebilirlik amacıyla bundan önce veya bu genel yazı ile yapılan düzenlemelerle birlikte ayrıca 5 3 88 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Üair Kanun ve bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin 07/10/2004 tarihli ve 25606 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde hareket edilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda konuya ilişkin olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan 2012/71 sıra nolu Genelgenin 3 üncü maddesinde;

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarından İstenilecek Belgeler

a) Talep yazısı, (Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca)

b) Bağlı bulunulan Bakanlığın/Genel Müdürlüğün uygun görüşü, üniversiteler için, rektörün uygun görüşü, kurum KİT ise Hazine Müsteşarlığının uygun görüşü belediye başkanlıkları için belediye başkanının uygun görüşü, il Özel idareleri için il valisinin uygun görüşü, okullar için aile birliği yönetim kararı ve okul müdürü imzalı talep yazısı, "

Şeklinde yer alan hüküm doğrultusunda Kurumumuzun uygun görüşü alınarak İl Özel Güvenlik Komisyonuna müracaat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

3- İlgi genelgede, çalıştırdığı mevcut işçi sayısı sisteme göre çalıştırabileceği toplam işçi sayısından daha az olan birliklerin kesinlikle mevcut işçi sayısını artırmayacakları belirtilerek sadece herhangi bir nedenle işten ayrılan işçinin yerine yeni işçi çalıştırabilecekleri belirtilmişti.

Mevcut işçi sayısı sisteme göre çalıştırabileceği toplam işçi sayısından daha az olan birlikler de (eksik işçisi olanlar) bundan sonra ikinci bir talimata kadar herhangi bir nedenle işten ayrılan işçinin yerine yüklenicilerden yeni işçi istihdam etmelerini -mevcut sözleşmeler ve ihale dokümanlarında yer alan ilave işler ve iş eksilişi- hükümlerini de dikkate alarak istemeyeceklerdir. Bu ihtiyaçların öncelikle mevcut sözleşmeler ve ihale dokümanları çerçevesinde birliğe bağlı diğer sağlık tesislerinden karşılanması esastır.

4- İlgi genelgede mevcut işçi sayısının (istisnalar hariç) artırılmayacağı belirtilmesine rağmen bazı birliklerin Kurumumuzdan izin almadan işçi sayısını artırdıkları görülmüştür. Gerek işçi sayısı fazla olan birliklerimiz gerekse işçi sayısı az olan birlikler kesinlikle mevcut işçi sayısını Kurumumuzdan izin almadan artırmayacaklardır.

Bilgilerinizi ve konunun Genel Sekreterlik bünyesindeki tüm başkanlara, sağlık tesislerindeki hastane yöneticilerine, başhekimlere ve müdürlere ivedi olarak tebliğ edilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber