Mersin Valisi Güzeloğlu, MTOSB başkanlığı görevinden ayrıldı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin (MTOSB) Müteşebbis Heyet Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MTOSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı görevini 7 Hazarin 2010'dan bu yana yürüttüğünü belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Göreve başladığım tarih itibari ile sadece 1'inci bölgede 4 bin 500 kişiye istihdam sağlanmış iken müteşebbis heyet ve yönetim kurulu üyelerimiz ile bugüne kadar sürdürülen ilişkiler, yapılan çalışmalar sonucu 2'nci bölge faaliyete geçirilmiş, ülkemizin büyük sanayici ve yatırımcı grupları davet edilerek bölgede yatırım yapması sağlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde toplamda 9 bin 500 kişiye istihdam sağlanmıştır" dedi.

MTOSB'nin 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin en temiz 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi seçildiğini de hatırlatan Güzeloğlu, kalkınmanın temel ve taşıyıcı dinamiği olan özel sektör ve sanayicilerin yönetim sorumluluğunu doğrudan üstlenmesi ve sanayici akış açısı ile MTOSB'nin yönetilmesi gerektiğini belirtti. Güzeloğlu, bu nedenle, 1 Ocak itibariyle Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı görevinden ayrıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber