SPK için 3. dereceli memur kadrosu ihdas edildi

Aşağıdaki içerik, bir üyemizin, Haber Gönder bölümüne ilettiği mesaj üzerine hazırlanmıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SPK için 3. dereceli memur kadrosu ihdas edildi

Bir kamu kurumunun yeniden teşkilatlandırılması, Kanun ile mümkün olabilmektedir.

Sermaye Piyasası Kurulu, 30 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6362 sayılı Kanunla yeniden teşkilatlandırılmıştır.

190 sayılı KHK'ya eklenen ve Kurumda yer alacak unvanları gösterir cetvellerde ilginç bir durum görünmektedir. Bilindiği üzere şuan kamuda, 5. dereceli memur kadro unvanı bulunmamaktadır. Yüksek öğrenim mezunu memurlar, kazanılmış hak aylığı dereceleri 1. dereceye kadar yükselse de, kadro dereceleri 5'te kalmaktadır.

Ancak, SPK Kanununda 3. dereceli memur kadrosu ihdas edilmiştir. 30 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yer alan 6362 sayılı Kanunun eki cetvellerindeki bu detay, bir ilk taşımaktadır.

Memurun kadro derecesi 1, 2, 3 olamadığı sürece yeşil pasaport alamamaktadır. SPK'daki memurların kadro derecesi 3 olarak belirlendiği için, burada çalışanlar yeşil pasaport alabilecektir. Yine diğer kurumlardaki memurların kadro derecesi 5 olduğundan yüzde 49 üzerinden özel hizmet tazminatı alabilmektediler. Ancak SPK'daki memurlar 3. dereceli memur kadrosu ihdas edildiği için yüzde 55 üzerinden özel hizmet tazminatı alabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber