Kamu hastaneleri işçi sayısının tespiti ve takibi sistemi açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

Sayı : B.10.1.TKH.0.14.00.00/949- -1
Konu : İşçi Sayısının Tespiti ve Takibi Sistemine Veri Girişi

............ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ

GENEL SEKRETERLİĞİNE

Kurumlarımızın 2013 yılının birinci dönem (Ocak dönemi) işçi sayısı hesaplamasını yapmaları için Kurumumuz resmi web sayfasında (Web Uygulamaları bölümünde) yer alan "Hizmet Alımları Kavramında Çalıştırılacak îsci Sayısının Tespiti ve Takibi Sistemi" veri girişine açılacaktır.

Söz konusu sisteme Kamu Hastaneleri Birlikleri ve bağlı sağlık tesisleri ile birlikte İl Sağlık Müdürlükleri ve İl Halk Sağlığı Müdürlükleri de kendi hizmet alımlarına ait veri girişini yapacaklardır.

"İşçi Sayısı Tespit Sistemi"ne veri girişinde dikkat edilecek hususlara sistemde yer alan "Veri Giriş Rehberi"nde detaylı bir şekilde değinilmiş olup, sisteme veri girişi yapılmadan önce baslık satırında bulunan rehberin incelenmesi ve aşağıdaki hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

1. Sistem 07-31 Ocak 2013 tarihleri arasında açık tutulacak olup, Birliğe bağlı sağlık tesisleri anılan tarihlerde sisteme veri girerek hesaplama yapmaları gerekmektedir. Sistem anılan tarihten sonra veri girişine kapatılacaktır.

2. İl Sağlık Müdürlükleri ve İl Halk Sağlığı Müdürlükleri 16/05/2012 tarihli ve 3995 sayılı Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı yazısında belirtildiği üzere kendi birimlerinde çalışan hizmet alımları bilgilerini sisteme gireceklerdir.

3. Yine anılan yazıda belirtildiği üzere devredilen Entegre hastanelerin hizmet alımları kapsamında çalıştırabilecekleri işçilerle ilgili iş ve işlemler İl Halk Sağlığı Müdürlüklerince yürütülecektir. Devredilen hastanelerin sistemdeki kayıtlan devam etmektedir. Entegre hastaneler için işçi sayısı hesaplanmayacak olup sadece mevcut hizmet alımları bilgileri girilecektir.

4. Kurumlarımız sisteme 01 Ocak 2012 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında oluşan 1 (bir) tam yıllık verilerini (Poliklinik muayene sayısı, ameliyat sayısı, vb.) gireceklerdir.

5. Mevcut hizmet alım bilgileri olarak 07 Ocak 2013 tarihi itibariyle sözleşmesi devam eden hizmet alımlarına ait veriler girilecektir.

6. Birliğe bağlı sağlık tesislerinden ayrı olarak Genel Sekreterlikler İçin sistemde kurum kodu, kullanıcı adı ve şifre tanımlaması yapılmıştır. Hem kendi bünyelerindeki hizmet alımlarını hem de sağlık tesislerindeki hizmet alımlarını takip edebileceklerdir. Veri girişlerinin sağlıklı yapılabilmesi ve takipleri için şifrelerin aşağıdaki iletişim numaralarından alınması gerekmektedir. Genel Sekreterlikler mevcut hizmet alım bilgileri olarak sadece kendileri için yapmış oldukları hizmet ahmları(sözleşmelcr) kapsamında çalıştırılan işçilerle ilgili veri girişi yapacaklardır. Hizmet alımı yapılmamışsa "Mevcut Hizmet Alım Bilgileri1' bölümünde "Hiç hizmet alımı yapılmamıştır" butonu işaretlenip kaydedilecektir.

7. Hesaplama yöntemi ile bulunan sayı, hizmet alımları kapsamında çalıştırılabilecek azami işçi sayısıdır. Kurumlarımızın hesaplama sonucu bulunacak işçi sayısının tamamını çalıştıracaklarına dair bir zorunlulukları bulunmamaktadır. Kurumun gelir-gider dengeleri ve hizmet ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. İleride doğabilecek hizmet ihtiyaçları düşünülerek azami işçi sayısının altında işçi sayısının belirlenmesinin faydalı olacağı unutulmamalıdır.

8. Kurumlarımızın artan tahakkuk gelirlerine bağlı olarak İşçi Sayısının Tespiti ve Takibi Sisteminde "Kurumun Geliri" katsayısı 675.000 olarak güncellenmiştir. Web tabanlı programa otomatik olarak yansıtılacaktır.

9. Mevcut hizmet alımları kısmında Güvenlik Hizmet Alımlarında çalışan personel sayısı için yeni bir bilgi kutucuğu tanımlanmıştır. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde "İl Özel Güvenlik Komisyonunun" izin verdiği "azami güvenlik personeli sayısı" bu kutucuğa kaydedilecektir. Birden fazla binası olan sağlık tesisleri toplam sayıyı gireceklerdir.

10. Veri girişi ile ilgili diğer detay hususlara "Veri Giriş Rehberi"nde değinilmiş olup dikkatle incelenmelidir.

Bilgilerinizi ve gereği ile konunun birliğinize bağlı tüm sağlık tesislerine duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber