Muğla Üniversitesi Rektörü ailece İngiltere vatandaşı

Haber Giriş : 07 Kasım 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in İngiltere vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Yurtdışına çıkışlarda İngiliz pasaportu kullanan Oktik'in, 1996 yılında İngiliz vatandaşı olduğu bildirildi.

Oktik'in eşi ve çocukları da İngiltere vatandaşı.

Rektör Şener Oktik, İngiltere vatandaşı olduğunu ve İngiltere pasaportu kullandığını doğruladı. İngiltere'de uzun yıllar görev yaptığı için çifte vatandaşlığa geçtiğini ifade eden Oktik, ?British Petrol'de (BP) çalıştım. Firmanın işlerini görebilmek ve rahat hareket edebilmek için İngiliz pasaportu taşıyorum. Çifte vatandaşlığa imkan tanıyan bir durum oldu. Bu yüzden İngiltere vatandaşı oldum.? dedi. İngiltere vatandaşlığının rektörlük yapmaya mani olmadığını savunan Oktik, ?Avrupa Birliği'ne girmeye çalışıyoruz. Hepimiz Avrupa kapısında çifte vatandaşlık hakkı almak için uğraşıyoruz. Bunun milliyetçilikle alakası yok. AB kapısında, girmek için uğraşırken bunu sorgulamak doğru değil. Bu dezavantaj değil, avantajlı bir durumdur. AB ile müzakerelerde Türkiye'yi temsil ediyorum. Ben Avrupa'yı iyi tanıyorum, onların ne istediğini bizim ne istediğimizi biliyorum.? şeklinde konuştu. Üniversitede yapılan toplantılarda ?Bana bir şey yaparlarsa gider İngiltere'ye yerleşirim.? şeklinde sözler söylediği iddialarına ise Oktik, ?Herkes bir şeyler söyler.? diye cevap verdi.

Rektör Şener Oktik, üniversitede yapılan seçimde ikinci sırada yer almasına rağmen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2002 Kasım ayında rektörlüğe atanmıştı. Rektörlük seçiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Harmandar en fazla oyu almasına rağmen YÖK tarafından listeye alınmamış, onun yerine Oktik, Cumhurbaşkanı'na sunulmuştu. Oktik, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) seçtiği tarama ekibinde Türkiye'yi temsil eden isimler arasında yer alıyor. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç'e yakınlığı ile biliniyor. Geçtiğimiz aylarda Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan yıllıklar, içerisinde başörtülü bir öğrencinin fotoğrafı bulunduğu gerekçesiyle Şener Oktik'in talimatıyla toplatılmıştı. Oktik'in, tamamen özel ve öğrencilere ait olan yıllıkları, üzerinde üniversitenin amblemi olduğu gerekçesiyle toplatması birçok çevreden tepkilerin gelmesine sebep olmuştu. Prof. Dr. Şener Oktik ayrıca, üniversitenin açılış kokteylinde Prof. Dr. Mustafa Zafer Sunu'yu bir memura dövdürdüğü iddialarıyla da gündeme gelmişti. Sunu, rektör ve idari personel Sadettin Simsar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber