Eğitim-Bir-Sen Bakan'dan, büyükşehir tazminatı istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2005 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı İstanbul EĞİTİM-BİR SEN'i Ziyaret Etti.

Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK, MEMUR - SEN'e bağlı EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özel Öğretim Genel Müdürü Cemal TAŞER, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer BALIBEY, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep SEZER de hazır bulundular.

İstanbul İl Başkanı Ahmet YURTMAN, EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah AYDIN, 2 No'lu Şube Başkan Vekili Tarık ER, 3 No'lu Şube Başkan Vekili Fatih Sultan DEDETAŞ, 4 No'lu Şube Başkanı ve MEMUR-SEN İstanbul İl Sekreteri Ali YALÇIN, 5 No'lu Şube Başkanı Ramazan AŞÇI ile bütün şubelerin Yönetim Kurullarının hazır bulunduğu ziyaret, bir saatten fazla sürdü.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, İl Başkanı Ahmet YURTMAN'a, Eğitim- Bir- Sen İstanbul İl başkanlığının çalışmalarını yakinen takip ettiğini belirterek başladığı konuşmasında, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın Tayyar ALTIKULAÇ Bey'e Eğitim - Bir - Sen tarafından sunulan "İstanbul'un Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlıklı raporun kendilerine iletildiğini, raporla ilgili gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdiğini belirtti. Sözlerine devamla: "Eğitim alanında Hükümet olarak ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Eğitime % 100 destek çerçevesinde derslik açığını hızla kapatıyoruz. Başta müfredat değişikliği olmak üzere birçok yapısal düzenlemelerle çağı yakalama noktasında ciddi mesafeler katediyoruz. Malumunuzdur ki eğitime yapılan yatırımların meyvelerinin alınması uzun bir süre gerektirir. Bu noktada sendikalarımıza ve diğer sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir." dedi.

İstanbul İl Başkanı Ahmet YURTMAN, İstanbul'un Türkiye'nin en büyük ve en önemli ili olduğunu belirterek İstanbul'a has sorunlar çözülmeden Türkiye'nin diğer bölgelerinde çözülmüş sorunların çok anlamlı olamayacağını, İstanbul'un sorunlarının başında öğretmenin belini büken yüksek kira, ulaşım ve hayat pahalılığının geldiğini ifade ederek İstanbul'da çalışan eğitim personeline "Büyükşehir tazminatı" ödenmesi gerektiğini belirtti. "Son üç yıldır eğitime ayrılan payın Cumhuriyet tarihinde diğer bütçe kalemleri içerisinde birinci sırada yer almasını takdirle karşılıyoruz ancak eğitim çalışanlarının hayat standardının daha da yükseleceği günleri sabırsızlıkla bekliyoruz diyerek katılımcılarla birlikte ziyareti dolayısıyla bakana teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber