Emniyet'in memur alımında yaş hatası

Kamu kurumları personel ilanlarında yaş hesabına dikkat etmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Ocak 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'in memur alımında yaş hatası

Kamu kurumları tarafından verilen personel ilanlarının bazılarında ilgili mevzuat gereği üst yaş sınırı bulunmaktadır. Bunun için de ilana, adaylara kolaylık olması için "... tarihinden sonra doğmuş olmak" gibi açık tarih konulmaktadır. Ancak ilanda bu tarihin yanlış belirtilmesi ise adayları mağdur etmektedir. Bunun son örneği ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 33 personel alım ilanıdır. Oysa ki daha önce bu sorunun çözümü için özel bir yaş hesaplama robotu yayınlamıştık.

Kısa bilgi

A grubu (uzmanlık, müfettişlik gibi) kadrolarda 2010 yılında yapılan değişiklik ile üst yaş sınırı 35 yaşını doldurmamış olmak olarak belirlenmiştir.

B grubu kontenjanlarda ise kural olarak üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Yani 65 yaşına kadar herkes b grubu kadrolara atanabilir. Ancak istisnai olarak ARFF memuru, zabıt katibi gibi kontenjanlarda kendi özel mevzuatlarından kaynaklanan üst yaş sınırı bulunmaktadır.

Adaylar yaş hesaplarken şaşırıyor

Yaş sınırının yer aldığı personel alım ilanlarında yaş sınırında olan adaylar gün ve ay farkıyla başvuru şansını kaçırıp kaçırmadığını anlamak için yaşını hesaplamaya çalışıyor. Ancak girilen yaş mı yoksa bitirilen yaş mı baz alınacağı hususunda adaylar şaşırıyor. İnternet üzerinden araştırılan yaş hesap robotlarının bazıları ise yanlış sonuçlar veriyor.

Kurum ilanları da hatalı olabiliyor

Bazı kurumlar ise adayların yaşadığı tereddütlerden dolayı kolaylık sağlamak için "... tarihinden sonra doğmuş olmak" gibi açık tarih koymaktadır. Ancak ilanda bu tarihin yanlış belirtilmesi ise adayları mağdur etmektedir.

İlan metni için tıklayınız.

Kurumların ilan vermeden önce memurlar.net tarafından hazırlanan özel yaş hesap robotunu kullanmaları bu mağduriyetleri engelleyecektir. Robotumuza ulaşmak için tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü önce yanlış yaptı daha sonra düzeltti

Emniyet tarafından verilen ilanın başvuru şartları arasında, "35 yaşını tamamlamamış olmak, (17 Ocak 1976 tarihi ve sonrası doğumlu olanlar)" ifadesi yer alıyordu. Ancak kurum uyarılar üzerine ilanda düzeltmeye gitti.

Yeni İlan metninde yaş şartı şu şekilde düzeltilmiştir:

"2.İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 14 Ocak 2013 tarihinde 18 yaşını tamamlamış (14 Ocak 1994 tarihi ve öncesi doğumlu olmak) ve 35 yaşını tamamlamamış olmak, (10 Ocak 1977) tarihi ve sonrası doğumlu olanlar),"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber