87 bin 829 adayın katılacağı KPSS-A sınavı bu hafta sonu yapılacak.

Haber Giriş : 14 Kasım 2003 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

87 bin 829 adayın katılacağı KPSS-A sınavı bu hafta sonu yapılacak.

Sınav, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 15 Kasım Cumartesi günü sabah, 16 Kasım Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere üç oturumda; Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Zonguldak ve Kırıkkale ile Lefkoşa'da yapılacak.

Sınava 87 bin 829 aday katılacak. yarın saat 09.30'da başlayacak ve 120 dakika sürecek oturuma bütün adaylar katılacak. Sınavda adaylara test usulü Genel Yetenek ve Genel Kültür ile ilgili sorular yöneltilecek. Ayrıca isteyen adaylar, aynı sınavın devamında yabancı dil sınavına da katılabilecekler. Yabancı dil sınavına katılacak adaylar için 60 dakika ek süre verilecek.

Sabah oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe, öğleden sonra oturumunda ise çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler ile ilgili sorular yöneltilecek. Sabah oturumu 09.30'da, öğleden sonra oturumu ise 14.30'da başlayacak ve her bir oturum 3.5 saat sürecek.

digimedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber