YÖK'ün generalleri firarda...

28 Şubat soruşturması kapsamında firari olan ve haklarında yakalama kararı bulunan 3 general ve bir emekli albay her yerde aranıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Ocak 2013 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soruşturmanın 6'ıncı dalgasında isimleri gözaltı listesinde yer alan 2 generale ulaşılamazken Kemal Gürüz, tutuklanmıştı. Dönemin YÖK üyesi emekli Tümgeneral Prof. Dr. Sedat Arıtürk, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Ankara 11. Ağır ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma savcılarının itirazı üzerine Arıtürk hakkında ağustos ayında tutuklama kararı çıkmıştı, ancak o günden beri Arıtürk'e ulaşılamadı. Haklarında gözaltı kararı olmasına rağmen bugüne kadar izlerine hiç rastlanmayan emekli Korgeneral Erdoğan Öznal ve emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak da YÖK yönetim kurulu üyeliği yapmışlardı. Öznal ve Özkaynak için de yakalama kararı çıkarıldı.

2011 yılı temmuz ayından bu yana kendilerinden haber alınamayan firari şüpheliler YÖK'ün asker üyeleri emekli Korgeneral Öznal, Emekli Tümgeneral Özkaynak ve emekli Tümgeneral Arıtürk ile emekli Albay Şahan'ın “görüldükleri yerde yakalanmaları” içerikli gıyabi tevkif kararı çıkarıldı. Yakalama kararının çıkartılmasının ardından EGM harekete geçti. GBT kayıtlarına bu kişilerle ile yakalama kararı işlendi. Şüphelilerin yurt dışına çıkışları engellendi. Gümrük kapıları ve havalimanlarının bağlı olduğu bilgi paylaşım ağına karar işlendi.

Diğer davalarda da çok sayıda firari var

Kamuoyu tarafından yakından takip edilen Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda da çok sayıda firari sanık bulunuyor.

- Tümg. Musatfa Bakıcı: İnternet Andıcı soruşturması kapsamında ifade verdikten sonra serbest bırakılan Tümgeneral Mustafa Bakıcı, hakkında yakalama kararı çıktıktan sonra yurtdışına kaçmıştı.

- Bedrettin Dalan: Ergenekon davasının sanıkları arasında bulunan Dalan, Ergenekon operasyonu öncesinde yurt dışına kaçmıştı. Dalan'ın Almanya'da olduğu tahmin ediliyor.

- Turhan Çömez: Ergenekon davasının firari sanığı Ak Parti eski Milletvekili Turhan Çömez'in İngiltere'ye yaptığı 5 yıllık sığınma talebi kabul edildi. Doktor olan Çömez şimdi İngiltere'de bir üniversite hastanesinde ameliyatlara giriyor.

- Gülseven Yaşer: Çağdaş Eğitim Vakfı eski Başkanı Yaşer, operasyon öncesi Amerika'ya kaçmıştı. Yaşer hakkında kırmızı bülten kararı bulunuyor.

- Yarbay Tülay Delibaş: Balyoz davası hükümlüsü Delibaş'ın Balyoz kararının açıklandığı gün yurt dışına çıkıtğı tespit edilmişti. Hakkında yakalama kararı bulunan Delibaş henüz yakalanamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber