Kayseri'de kütüphaneler, 'e-kütüphane' sistemine hazır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri'de mevcut kütüphaheleri daha çağdaş ve daha modern bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri, ilçe ve kasabalarında bulunan kütüphanelerin müdürleri ile birlikte toplantı düzenledi. Kütüphaneleri daha çağdaş ve daha modern bir yapıya kavuşturma yollarının görüşüldüğü toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş, günümüzde insan ihtiyaçlarının çeşitlenerek arttığını, bilgiye erişim konusundaki ihtiyaç farklılıklarının da kütüphaneleri gelişmeye zorladığını kaydetti.

Taymuş, "İlimiz kütüphaneleri oldukça eski tefrişat malzemeleri ve klasik bazı kaynakların ötesinde okuyucu ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktı. Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Özel İdare Müdürlüğümüz aracılığı ile kaynaklarımızın ve tefrişat malzmelerinin yenilenmesi çalışması başlattık. Bunun ilk adımı olarak gelen tefrişat

malzemelerinin bir kısmı ihtiyaç duyulan birimlerde halkımızın kullanımına sunulacaktır" dedi.
Kütüphanelerde tefrişat yenilemedekleri amaçlarının daha çağdaş ve daha fonksiyonel kütüphanelerle hizmet kalitesini artırmak olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri'nin çeşitli ilçelerindeki 6 adet kütüphanenin de daha iyi çalışma imkanı kazanması için yerel yönetimlere devrinin yapıldığını bildirdi. Taymuş, "Akkışla İlçesi Gömürgen Kasabası, Bünyan İlçesi Büyük Tuzhisar Kasabası, Felahiye İlçesi Büyük Toraman Kasabası, Sarıoğlan İlçesi Karaözü Kasabası ve Çiftlik Kasabası, Tomarza İlçesi Özlüce Kasabasında bulunan kütüphanelerimizin belde belediyelerine devri ile ilgili işlemler tamamlandı. Fakat Bakanlığımız bu kütüphelere yardım ve desteklerini sürdürecek" diye konuştu.

Toplantı öncesi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Çakır ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konulmaya çalışılan "E-Kütüphane" sisteminin kütüphanelerindeki hazırlıkları hakkında bilgiler verdi. Çakır, kütüphanelerinde iki ay içerisinde faaliyete geçmesi hedeflenen sistemle, 81 ildeki merkez kütüphanelerin internet ağı ile birbirlerine bağlı olacağını ve Hakkari'deki bir okuyucunun Kayseri, Kayseri'deki bir okuyucunun ise Hakkari'deki kütüpnalerde bulunan kitaplardan bilgi sahibi olabileceğini ve araştırma yapabileceğini söyledi. İlk etapta 10 bilgisayar ve 2048 KB internet hızı ile başlayacak sistemle çağdaş kütüphane hizmeti vereceklerini belirten Çakır, iki yıl içerisinde de Özel İdare'den sağlanacak bütçeyle de Kayseri'deki bütün ilçe ve kasabalarda bulunan kütüphanelere 512 KB hızında internet imkanı sağlayacaklarını, ayrıca buradaki kütüphanelerin yine internet ağı ile Kayseri merkeze bağlanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber