Hayatı durdurdu!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son bir haftadan beri etkili olan kar yağışı, hayatı felç etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayatı durdurdu!

yağışı, tipi ve fırtına ile çığ nedeniyle, Tunceli-Erzincan, Elazığ-Bingöl-Erzurum ve Şırnak-Hakkari karayollarında ulaşım yapılamıyor. Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde dün mahsur kalan 60 kişi, 12 saatlik çalışma sonrasında kurtarıldı. Yerleşim yerlerinde kar kalınlığı yarım metreyi geçerken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1.5 ila 2 metreye ulaştı.

Tunceli'nin Pertek ilçesi Elmakaşı Köyü'ndeki bir yakınlarının taziyesinden dönen, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 60 kişiyi taşıyan 4 minibüs, karayolları ekiplerinin 12 saat süren çalışma sonrasında kurtarıldı. Konvoyun önünde bulunan iş makinesi da aşırı tipi ve fırtınada kara saplanıp hareket edemez duruma gelince araçlar ve içindekiler mahsur kaldı. Araç içinde mahsur kalanların açlık sıkıntısı çekmesi üzerine, olay bölgesine en yakın köy olan Tozkoparan Köyü Muhtarı Remzi Geçgel ve bazı köylüler, tipiye rağmen 5 kilometre yürüyerek yiyecek yetiştirdi. Kaymakamlık, Pertek Belediyesi ve Tunceli Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı iş makınalarının çalışmaları sonucu muhsur kalanlar büyük zorluklar ile geceyarısı ancak kurtarılabildi.

TUNCELİ'DE 320 KÖY YOLU KAPANDI

Öte yandan dün akşam Tunceli-Ovacık Karayolu'nda saat 18.00 sularında yola düşen çığı, kendi imkanları ile temizlemeye çalışan yolculardan biri, ikinci kez gelen çığın altında kaldı. Araçtaki yolcuların yardımı ile yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında, kar altında kalan yolcu kurtarıldı. Çığ nedeniyle 320 köy yolu ulaşıma kapanırken, Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Pülümür ve Ovacık yolları çığ nedeniyle ulaşıma kapandı.

ŞIRNAK-HAKKARİ, ŞIRNAK-ERUH YOLUNDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Şırnak'ta etkili olmaya devam eden kar yağışı Şırnak-Eruh ve Şırnak Hakkari yolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken, Şırnak merkezde 1, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 21 ve Beytüşşebap İlçesi'nde de 23 köy yolu olmak üzere toplam 45 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Şırnak ve ilçelerde etkili olmaya devam eden kar yağışı nedeniyle Şırnak-Eruh ve Şırnak Hakkari karayolunda ulaşım sağlanamıyor. Kapanan yolların açılması amacıyla, karayolları ekiplerinin kar temizleme ve yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şırnak merkezde de etkili olan kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Yolda kalan araçlar, hem vatandaşlar, hem de trafik polisleri yardım etti. Bazı vatandaşlar da ağırlık olsun, kaymasın diye araçların arka kısmına binerek, aracın ilerlemesini sağladığı görüldü.

BEYTÜŞŞEBAP İLÇE MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 1.5 METREYE ULAŞTI

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde üç gündür aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı. Tek katlı bazı evler, kar altında kaldı. Vatandaşlar her saat başı damlarda biriken kar yığınlarını temizlemek zorunda kaldı. 23 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, iş yapamaz duruma gelen esnaf, zamanlarının çoğunu işyerinin önünde biriken karları temizlemekle geçiriyor. Aşırı kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edilirken, Beytüşşebap-Şırnak, Beytüşşebap-Hakkari, Beytüşşebap-Uludere karayollarında ulaşım sağlanamıyor. Kar temizlemede kullanılan iş makinalarının yetersiz olması nedeniyle vatandaşlar, yetkililerden ilçeye iş makinası göndermesi talebinde bulundu.

ERZURUM YOLCULARI GECEYİ HASTANEDE GEÇİRDİ

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 4 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle hayat durdu. Bingöl-Erzurum karayolu tipi ve kar yağışı nedeniyle kapandığı için, Erzurum'a gitmek için ilçeye gelen ancak yolların kapalı olması nedeniyle 2 gündür ilçede mahsur kalan 60 yolcu, dün geceyi Karlıova Devlet Hastanesi'nde geçirdi. Dün akşam saatlerinde Karlıova-Bingöl karayolunun Hacılar Köyü mevkiinde düşen çığdan dolayı birçok araç büyük tehlike yaşadı. Araçların yolda mahsur kaldığı bilgisini alan karayolları ekipleri, bölgeye giderek düşen çığı beş buçuk saatlik bir çalışmadan sonra temizleyerek ulaşımı sağladı.

TRABZON'DAKİ MAÇ DÖNÜŞÜ 3 HAKEM 3 GÜNDÜR MAHSUR

Trabzon'da Pazar günü oynanan Trabzon Düzyurtspor-Karsspor maçını yöneten Diyarbakır Bölgesi hakemlerinden Abidin Yıldırım, Batman Bölgesi'nden Ekrem Gönülaçar ve Mardin Bölgesi'nden Ahmet Avcı, dönüş yolunda Erzurum'un Çat İlçesi'nde mahsur kaldı. Pazar gününden bu yana yolların açılması için bir benzinlikte bekleyen hakemler, yolun açılmasını bekliyor. Futbol hakemleri, cep telefonu ile yakınlarını arayarak, korkulacak bir durumun olmadığını, Çat İlçesi'ndeki bir benzinlikte yolların açılmasını beklediklerini ilettikleri öğrenildi.

KARAKOÇAN'DA 4 YAŞINDAKİ HASTAYI İŞ MAKİNASIYLA HASTANEYE GETİRDİLER

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı 86 köyden 70'inde, ulaşımını sağlan karayollarında, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Bazlama Köyü'nde dün, yüksek ateş ve kusma nedeniyle hastalanan 4 yaşındaki Dilara Oğur'u hastaneye getirmek için 112 ambülansı tipiden dolayı gidemeyince, Karakoçan Kaymakamlığı'na ait iş makinası devreye girdi. Köye giden iş makinası 4 yaşındaki Dilara Oğur'u, anne ve babasını alarak Karakoçan Devlet Hastanesi'ne getirdi. Doktorların hemen müdahale ettiği küçük Dilara, ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı.

Bu arada Elazığ'ın Karakoçan ile Bingöl'ün Yayladere ilçeleri arasındaki karayolu da kar yağışı, tipi ve fırtına ile çığ nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolun açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber