Çorum Belediye Başkanı, rüşvet iddiasını yalanladı

Haber Giriş : 09 Kasım 2005 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Belediyesi'nde bir ay önce ortaya atılan rüşvet iddiaları, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ tarafından yalanlandı.

İnşaat sahiplerinden kat karşılığında para alındığı iddialarının il başkanlığı ile ilişkilendirilmesine üzüldüklerini belirten Karadağ, konuyu dün manşetine taşıyan Milliyet gazetesine dava açacaklarını söyledi. ?AKP kasasında şüpheli çekler' başlığıyla yayınlanan haberde, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladıkları rapor doğrultusunda Çorum Belediyesi hakkında, rüşvet soruşturması başlatıldığı kaydedildi. Habere göre, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven'in odasındaki özel kasayı açtıran müfettişler, üzerinde ?AKP İl Başkanlığı' yazan bir zarfın içinde hamiline yazılmış çek buldu. Belediye ile il başkanlığı arasındaki bağlantıyı ?kuşkulu' diye nitelendiren müfettişler, hazırladıkları raporu savcılığa gönderdi. Müfettişler, kentte dile getirilen ?inşaatlarında kat artırımı yapmak isteyen kişilerden daire başına 10 milyar lira rüşvet alındığı' iddialarının yanı sıra, Z.T. adlı emekli bir öğretmenin, kendisinden de aynı gerekçeyle rüşvet istendiği yönündeki şikâyeti üzerine harekete geçmişti.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz dün iddiaları reddetti. Atlamaz, ?kat karşılığı alındığı' ileri sürülen çeklerin Ramazan ayında yapılacak etkinliklerde kullanılmasının planlandığını ifade etti. Kasada, çek veren hayırseverlerin isimlerinin bulunduğu bir defter ile 25 YTL para çıktığını anlatan Atlamaz, iddialar üzerine çek ve senetlerin sahiplerine geri verildiğini bildirdi. ?Bu bağışların içerisinden kişisel çıkar sağlamaya yönelik bir kuruş alınmamıştır.? diyen Atlamaz, bütün belediyelerin iftar çadırlarını bu yöntemle finanse ettiğini vurguladı. Belediye hakkında ortaya atılan iddialara inanmadığını vurgulayan AK Parti Çorum İl Başkanı Avukat Mehmet Karadağ ise ?çelik kasada üstünde AK Parti yazılı bir zarf bulundu' söylentilerinin asılsız olduğunu dile getirdi.

Bu arada, AK Parti Genel Merkezi, Çorum Belediyesi'ni yakın takibe aldı. Parti yönetimi başlatılan soruşturmanın seyrine göre tavrını belirleyecek. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, ?Soruşturmanın sonucuna göre gerekli adımları atmayı düşünüyoruz.? dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan ise Çorum milletvekilleri ile görüşerek konu hakkında bilgi aldı.

Çorum Bahçelievler Mahallesi'nde bir inşaatın sahibi olan Z.T, belediyede rutin incelemelerde bulunan mülkiye müfettişlerine yazılı şikayette bulunmuştu. Z.T, dilekçesinde belediyenin inşaat sahiplerine haksız ve hukuksuz bir şekilde kat artışı verdiğini öne sürmüştü. Bunun üzerine müfettişler, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven'in makam odasında inceleme yapmış, kasada çok sayıda kişinin isminin yazıldığı bir liste ile yaklaşık 300 bin YTL'lik çek ve senet bulunduğu iddia edilmişti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber