Eğitimde kar tatilinin uzatıldığı iller

Etkili olan kar yağışı dolayısıyla bazı il ve ilçelerde eğitime bugün ve yarın ara verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 22:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Eğitimde kar tatilinin uzatıldığı iller

Türkiye'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Bolu, Bartın, Van, Kilis ve Niğde'de 1 gün, Düzce, Ordu, Giresun ve Bitlis'te ise eğitime 2 gün ara verildi

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışının devam etmesi dolayısıyla valilik kararlarıyla bazı illerde bir, bazılarında da 2 gün süreyle okullar tatil edildi.

AĞRI

Ağrı'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada; Ağrı Merkez'deki tüm okulların 10 Ocak (Perşembe günü) bir gün, İl Merkezine bağlı köylerde ile Taşıma Merkezi İlköğretim ve Taşıma Merkezi Ortaöğretim okulları ise 10-11 Ocak (Perşembe ve Cuma) iki gün süreyle, Doğubayazıt, Taşlıçay, Tutak ve Hamur İlçelerinde; İlçe merkezleri hariç, YİBO'lar ve Taşıma Merkezi İlköğretim ve Ortaöğretim okulları 10 Ocak (Perşembe günü) bir gün süreyle, Diyadin İlçesinde İlçe Merkezi ile bütün Köy Okulları 10 Ocak (Perşembe günü) bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

BOLU

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün il genelinde eğitime ara verildiği anımsatılarak, kar tatilinin yarın için de 7 ilçede geçerli olacağı belirtildi.

Kıbrısçık ve Seben hariç, 7 ilçedeki anaokulu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler ile sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmiş kronik hastalığı olan personelin yarın ve 11 Ocak Cuma günü idari izinli sayılacağı belirtildi.

BARTIN

Bartın'da, kar yağışı nedeniyle merkez ve merkez ilçe dahilindeki tüm ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim kurumlarında eğitime yarın ara verildi.

ÇANKIRI

Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çerkeş ve Atkaracalar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ana okulları ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, İl Meteoroloji Müdürlüğü'nce yapılan analizler ve tahminlere göre, ilçelerde devam eden kar yağışının yarın da etkisini artırarak sürdüreceği, bu kapsamda söz konusu ilçelerde vatandaşların zor durumda kalmamaları için eğitime bir günlük ara verildiği bildirildi.

KİLİS

Kilis'te yarın ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile ana okulları ve kreşler tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli kamu personelinin de yarın izinli sayılmasına karar verildi.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde yoğun kar yağışı yüzünden eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava şartları nedeniyle 10 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Bu arada Dargeçit, Savur, Midyat ve Ömerli ilçelerinde yoğun kar yağışı olduğu öğrenildi.

NİĞDE

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Niğde merkez, tüm ilçe ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceğini söyledi.

ŞIRNAK

09.01.2013 23:36

ŞIRNAK (AA) - Kar yağışı nedeniyle Şırnak'ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle alınan karar doğrultusunda ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verildiği belirtildi.

Valilik, dün aldığı kararla eğitime bugün de ara vermişti.

VAN

Van'da merkez ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar, yarın tatil edildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan kar yağışından dolayı okullar bir gün daha tatil edildi.

Ereğli'de Pazartesi gününden itibaren başlayan ve ilçeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrasında Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü tatil edilen okullar Perşembe günü de tatil edildiği duyuruldu. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, okulların Perşembe günü de tatil edildiğini yaptığı yazılı açıklamayla bildirdi. Kaymakam Çay açıklamasında, "Ereğli'de yoğun kar yağışı sonrasında ilçede ilk orta ve lise dengi okullar 10 Ocak 2013 Perşembe günü tatil edilmiştir" ifadesini kullandı

-Eğitime 2 gün ara verilen iller-

DÜZCE

Düzce'de 3 gündür devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle dün ve bugün ara verilen eğitim, kar yağışının devam etmesi dolayısıyla yarın da yapılamayacak.

ORDU

Ordu merkez ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullar, yarın tatil edilirken, Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Gölköy, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerindeki eğitime yarın ve Cuma günü ara verilmesine karar verildi.

BİTLİS

Bitlis'te devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yatılı ilköğretim bölge okulları dışında, Bitlis merkez ile Tatvan, Hizan ve Güroymak ilçelerinde 2 gün, Ahlat, Mutki ve Adilcevaz ilçelerindeki eğitim, bir gün süreyle yapılamayacak.

GİRESUN

Giresun Merkez ilçeye bağlı köyler ve taşımalı eğitim gören öğrencilere ve Dereli ilçesindeki tüm okullarda, yarın ve 11 Ocak Cuma günü iki gün süreyle eğitime ara verildi.

Doğankent ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullar ile Espiye, Görele, Bulancak, Çanakçı, Tirebolu ve Piraziz'de bulunan köy okulları ve taşımalı eğitim veren okullarda ise bir gün süreyle yarın eğitime ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber