Marmara Üniversitesinde doktorlara fazla ödeme yapılmış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TWİTTER aracılığıyla duyurulan belgelerde Marmara Üniversitesi'nde döner sermayeye aktarılması gereken 17 milyon TL'nin doktorlara fazladan ödendiği ve geri alınamadığı öne sürüldü. Ayrıca, 2002 yılında da 120 akademisyene döner sermayeye gelir kaydededilmesi gereken 1 milyon 196 bin TL'nin fazladan ödendiği de tespit edildi.

BELGELERE göre Maliye Bakanlığı'nın raportörü 2007 yılında tamamladığı raporunda doktorlara ödenen bu paraların öğretim üyelerinden faiziyle birlikte geri alınmasını istedi. Paraların tahsil edilmesine ilişkin rektörün itiraz yazısı da belgeler arasında yer aldı. 2012 yılında Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, Maliye Bakanlığı'ndan paraların geri ödenmesi takibinden vazgeçilmesini istedi.

RedHack 12. dosya olarak Çukurova Üniversitesi ile ilgili 70 sayfalık doküman sundu. Soruşturma konusu olan iddialara göre 60 yataklı ÇÜ Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yüklenici firma şartnameye aykırı olarak eksik, hasarlı, bozuk, markasız veya farklı markalarda cihazları hastaneye temin ederek devleti 4 milyon 537 bin TL zarara uğrattı. Dönemin YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da bu kişilerle ilgili işlem yapmamakla suçlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber