Başbakanlık'taki kavga Savcılığa böyle yansıdı

Başbakanlık’taki kavgada Daire Başkanı’ndan gelen “Evrakı MİT’e gönderin” talimatı dikkat çekti

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Başbakanlık'ta yeni koruma ekibi ile görevden alınan Yakın Koruma Şube Başkanı Erdinç Gürkan arasında yaşanan “kavgaya” ilişkin yürütülen soruşturmada, “tehdit, hakaret ve kasten yaralama” suçlarından takipsizlik kararı verildi. Savcılık, “görevi kötüye kullanma” suçundan ise Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal'ın arasında bulunduğu 5 koruma hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Kavgaya ilişkin dikkat çeken bir ayrıntıya göre Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Suat Çelik, tartışma sırasında yanındakilere “Evraka el koyun, kriminal inceleme ve MİT'e gönderindiye talimat verdi. Başbakanlık korumalarının böcek olayından sonra görevden alındığı ileri sürülmüştü. Takipsizlik kararında şikâyetçi eski Başbakanlık Yakın Koruma Şube Müdürü Erdinç Gürkan'ın iddialarına verildi. Gürkan savcılığa yaptığı suç duyurusunda şunları anlattı:

“Yeni atanan Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, (12 Eylül 2012'de) beni makamına çağırdı ve görevden alındığımı, yerime Ali Karabağ'ın atandığını tebliğ etti. Bunun üzerine odamı boşaltmak üzere makamıma geçtim. Şüpheli Ali Karabağ gelerek, 'Sen ne yapıyorsun, delilleri yok ediyorsun' diye bağırdı. Odadan çıktıktan kısa bir süre sonra diğer şüpheliler Suat Çelik, Ceyhun İşçi ve Bülent Kara ile birlikte tekrar geldi. Suat Çelik'in belinde silah olduğu halde bana 'eller yukarı' diye bağırdı, diğer şüphelilere hitaben de 'Evraklara el koyun, kriminal inceleme ve MİT'e gönderin' şeklinde talimatlar verdi.”

Gürkan, “Odamda haksız arama yapıldı. Ayrıca özel eşyalarıma el konuldu, istememe rağmen bana teslim edilmedi. Bütün bu eylemler, Daire Başkanı Ramazan Bal'ın bilgisi ve isteğiyle yapıldı” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber