Köşk'te türban yasağı kalkacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet yöneticilerinin türbanlı eşlerinin ülkeyi iyi temsil etmediğini savunan CHP'li Keleş, Arınç'ı fena kızdırdı. Arınç'ın Keleş'le girdiği diyalogtan ilginç mesajlar çıktı.

CHP'li Birgen Keleş'in ?türbanlı devlet yöneticileri'ne ilişkin eleştirilerine TBMM Başkanı Arınç sert çıktı. Arınç, ?Eşim başındaki örtüsüyle Türk kadınını temsil ediyor. Sezer'den sonra Köşk'te böyle uygulama olmaz' dedi.

TBMM bütçesinin görüşmeleri sırasında, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile CHP'li Birgen Keleş arasında ?türbanlı lider eşleri' konusunda tartışma çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin sonunda soruları yanıtlayan Arınç, Keleş'in, ?Bazı devlet yöneticileri, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmayan şekilde ülkemizi temsil ediyorlar' sözlerine yanıt verdi. Arınç, Keleş'e ?Bu sözlerinizle kimi kastediyorsunuz' diye sordu. Keleş de, ?Yurt dışında ülkemizi temsil edenlerin yanlarındaki kişilerin kıyafetleri Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliklerini iyi yansıtmıyor' dedi.

AYRIMCILIK AŞAĞILAMAKTIR

Arınç, ?Sanırım siz Başbakan, Dışişleri Bakanı ve benim eşlerimizi kastediyorsunuz' diye konuştu. Keleş, ?Evet onları kastediyorum' deyince Arınç, sert şekilde yanıt verdi:

?Benim eşimin kıyafeti en az sizinki kadar çağdaştır. Yurt dışında bir çok ziyarete katıldı. Eşim başörtüsüyle Türk kadınını ve Türk toplumunu en iyi şekilde temsil ediyor. Etmeye de devam edecek. Eşimin kıyafetinden laik cumhuriyetle ilgili mesaj çıkarmaya çalışırsanız yanılırsınız.'

Keleş ?O sizin görüşünüz' deyince Arınç ?Bu da sizin görüşünüz' dedi. Arınç, Çankaya Köşkü'nde resepsiyonlarda uygulanan türban yasağına da değinerek şöyle devam etti:

?Meclis'te Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ndeki kuralların aynen uygulanmasını istiyorsanız uygulanmayacak. Ben Meclis Başkanlığı koltuğunda oturduğum sürece uygulanmayacak. Resepisyondaki kuralları çok yanlış buluyorum. Kişisel değerlendirmem böyle. Ayrımcılığı kadınlara yapılan bir aşağılama olarak görüyorum. Ne Özal döneminde, ne de Demirel döneminde böyle şeyler yaşanmadı. Sezer'in görevinin sona ermesinden sonra da hiçbir cumhurbaşkanı böyle yapmayacaktır. Bundan adım kadar eminim.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber