Polise değil dolandırıcılara inandı, 100 bin lirasını kaptırdı

Konya'da bir kişi, emekli ikramiyesinin de içinde bulunduğu 100 bin lirayı telefonda kendisini savcı ve polis olarak tanıtan şüphelilerin hesabına yatırarak dolandırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırılan kişi, olaydan sonra kendisini telefonla arayan polislere, ''Ben nereden bileyim sizin polis olduğunuzu'' diyerek inanmadı.

Sahte kimlikle açtırdığı telefon hatlarından vatandaşları arayan ve kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan bir dolandırıcı, emekli olan A.D'ye aynı yöntemle ulaştı.

A.D'ye, bir suç örgütü operasyonunda adının geçtiği belirtilerek, verilen banka hesabına 100 bin lira yatırması gerektiği, operasyon sonrasında elindeki makbuz karşılığında kendisine 100 bin liradan daha fazla ödeme yapılacağı ifade edildi.

Bunun üzerine A.D, içinde emekli ikramiyesinin de bulunduğu 100 bin lirayı söz konusu hesaba yatırdı.

A.D'nin eşi, dolandırılmış olabilecekleri ihtimali üzerine durumu polise bildirdi.

A.D, telefonla kendisine ulaşan polislere, ''Ben nereden bileyim sizin polis olduğunuzu'' diyerek inanmadı.

Bunun üzerine polisler A.D'yi Konya Emniyet Müdürlüğü'ne davet etti. Emniyete giden A.D, kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan kişilerce dolandırıldığını anladı.

Bunun üzerine polis, olayla ilgili çalışma başlattı. Yatırılan hesaptan Ereğli ilçesindeki bir bankanın şubesinden para çektiği belirlenen Rıdvan B. (20) ile Bülent A. (22) yakalandı.

Zanlıların üzerlerinden çıkan bin liraya el konuldu. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlıdan Rıdvan B. tutuklandı. Bülent A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili bir kişinin daha arandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber