Erzurum eksi 32 dereceyi gördü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum eksi 32 dereceyi gördü

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.


*Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı


Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 32, Ağrı'da eksi 28, Erzincan'da eksi 25, Kars'ta eksi 18, Ardahan'da eksi 16 ve Iğdır'da eksi 12 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da eksi 13, Erzurum'da eksi 12, Kars'ta eksi eksi 9, Ardahan'da eksi 7, Erzincan'da eksi 4 ve Iğdır'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Mevsimin en soğuk günü yaşanan Erzurum'da, soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.

Çatılarda boyu iki metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 356, Ağrı'da 253, Iğdır'da 39 ve Kars'ta 17 olmak üzere toplam 665 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Bu arada, bölgede yapılan son ölçümlere göre kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 67, Kars'ta 45, Ardahan ve Erzurum'da 40, Erzincan'da 30 ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 90 santimetre.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 777 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte günlerdir süren ve dün akşam saatlerine kadar etkili olan kar yağışı nedeniyle 312 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ve köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılmasının planlandığı ifade edildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Çatak yol ayırımından Bahçesaray karayolu ile Çukurca-Şırnak, Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Alan, Muş-Kulp, Gürpınar-Kırkgeçit, Ahlat-Malazgirt, Adilcevaz-Karahasan, Mutki-Geyikpınar, Şemdinli-Derecik, Gürpınar-Kanlıdere, Gürpınar-Yalınca ve Yüksekova-Şemdinli karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Yetkililer, Bitlis-Hizan ve Hizan-Bahçesaray karayolunun da çığ nedeniyle ulaşıma kapandığını kaydetti.

-Bitlis-

Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 243 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının 2 metre 46 santim olduğu kentte karla mücadele çalışmaları 10 farklı ekip tarafından yürütülüyor.

Çalışmalarda 3 kar makinesi, 14 greyder, 11 dozer ve 14 servis aracı kullanılıyor. Karayolları ekipleri tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-Hakkari-

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 82 köyle ulaşım sağlanamıyor. Ayrıca çığ düşmesi nedeniyle Hakkari-Çukurca-Şırnak karayolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kentte kar yağışının durmasıyla İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapanan köy ve mezra yollarında, Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri karayollarında, belediye ekipleri ise ana arterlerde ve mahallelerde kar temizleme çalışması başlattı.

-Muş-

Muş İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır da kentte 140 köyle ulaşım sağlanamadığını belirterek bütün ekiplerin karla mücadele çalışmaları için seferber olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber