AB'li uzman eğitimciler İskenderun'da...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2005 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim Okullarında uygulanmaya başlanan yeni eğitim sistemini incelemek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer ile AB' heyetinden uzman eğitimciler İskenderun Emel Akçay İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde Türkiye genelinde pilot okul uygulaması çerçevesinde İskenderun Emel Akçay İlköğretim Okulu'nda inceleme yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa Balcı, TDEP Takım Lideri Anders Lönnovıst ve beraberindeki heyet Emel Akçay İlköğretim Okulu'nda okul yöneticileri ve öğrencilerle biraraya geldi. Türkiye'de yeni başlanan ve bu yıl İlköğretim okullarında uygulamaya konan eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulunan TDEP Takım Lideri Eğitim Uzmanı Anders Lönnovıst Milli Eğitim Bakanlığı TDEP Uzmanı Zeynep Öçgüder aracılığı ile yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin yeni eğitim sistemine çabuk adapte olduğunu belirterek, "AB Sürecinde Türkiye çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Eğitim de bu yıl istenilen seviyeye kısa sürede yaklaşılması bizleri umutlandırmaktadır. Türkiye'nin AB Sürecinde seçtiği pilot okullar arasında yer alan İskenderun Emel Akçay İlköğretim Okulu'nda da bu uygulamayı yakından takip ediyoruz" dedi.

Eğitimciler, okuldaki sınıfları gezerek öğrencilerle biraraya geldi. Öğrenciler AB'li eğitimcileri kapıda karşıladılar.Öğrencilerle yakından ilgilenen AB'li heyet, öğrencileri sınıfta ders dinlemelerini, oturdukları sıraları, kıyafetlerine varana kadar bir çok alanda inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber