Polisten oto hırsızlığı şebekesine darbe

Gaziantep polisi, düzenlediği operasyonla oto hırsızlığı şebekesini çökertti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisten oto hırsızlığı şebekesine darbe

Gaziantep polisi, düzenlediği operasyonla oto hırsızlığı şebekesini çökertti. Şebeke üyesi 13 kişi gözaltına alınırken, operasyonda çalıntı 5 araç ele geçirildi.

Edinilen bilgiye gore, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde bir oto hırsızlık şebekesine yönelik operasyon başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri takibe aldı. Çalınacak otoları tespit eden şebeke üyeleri gece yarısı keşif yaparken polis kamerasına takıldı. Operasyonu kameraya kaydeden polis, şebeke üyelerinin bütün çalışmalarını görüntülerle belgeledi. Yapılan teknik takipti, şebeke üyelerinin sahte belge düzenleyerek oto kiralama şirketlerinden oto kiralayıp, bu araçları iade etmeyerek emniyeti suiistimal yoluyla çaldıkları tespit edildi. Şebeke üyelerinin ayrıca taklit anahtar yaptırıp, bu anahtarlar ile araç çaldıkları belirlendi. Çalınan araçların şebeke üyelerinin aracılığıyla sınırdan illegal yollardan yurt dışına çıkarılıp, değerinden düşük fiyata satıldığı da tespit edildi. Bütün delilleri toplayan polis, operasyon için önceki sabah düğmeye bastı. Gaziantep ve Hatay'da eş zamanlı yapılan baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 adet kamyonet ve 1 adet otomobil olmak üzere toplam 5 adet çalıntı araç, 3 adet suçta kullanılan oto, 7 adet araç çalmada kullanılan kontak anahtarı, 2 adet araç kiralamada kullanılan sahte nüfus cüzdanı, suçta kullanılan cep telefonları ve sim kartlar ele geçirildi.

Yaklaşık 4 ay süren teknik takip sonucu suç örgütünün Gaziantep ve Mersin'de 7 oto hırsızlığı, 3 sahtecilik olmak üzere 10 olaya karıştığı tespit edildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, 'suç işlemek için örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, örgüt çerçevesinde oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik, çalıntı aracı değerinden düşük fiyata satarak haksız kazanç sağlamak, hırsızlık malını bilerek kabul etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, çalınan araçların sahipleri Emniyet Müdürlüğü'ne çağırıldı. Bilgilendirilen araç sahiplerine araçları teslim edildi. Vatandaşlar, Gaziantep polisini bu başarılı çalışmasından dolayı tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber