Ereğli ve çevresinde 14 kişi veremle mücadele ediyor

Ereğli ve çevresinde 14 kişinin tüberküloz (Verem) ile mücadele ettiği öğrenildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ereğli ve çevresinde 14 kişi veremle mücadele ediyor

Verem Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla Ereğli Veremle Mücadele Dispanseri tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Ereğli Veremle Savaş Dispanseri doktorlarından Erhan Uzun, veremin insan sağlığını tehdit eden en ciddi hastalıklardan birisi olduğunu söyledi.

Verem mikrobunun insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girdiğini ifade ederek, erken teşhis edilmez ise vücudu zayıflatacağını ve hasta düşüreceğini kaydetti.

Dünya nüfusunun üçte bir oranının bu hastalıkla karşı karşıya olduğunu belirten Uzun, dünyada her yıl 9 milyon insana bu teşhisin koyulduğunu ve 1,5 milyon insanın tedavi sürecinde hayatını kaybettiğini dile getirdi. Öte yandan 2011 yılı verilerine göre 15 bin 679 kişinin Verem ile mücadele ettiğini kaydeden Uzun, bu rakamın Ereğli'de 14 kişi olduğunu anımsattı.

İki haftadan fazla süren şiddetli öksürük ve gece terlemeleri gibi şikayetleri olan kişilerin mutlaka aile hekimlerine başvurmaları gerektiğini hatırlatan Uzun, herkese sağlıklı günler diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber