Van'da BDP'li kadınlardan suikasta tepki

Van'da BDP Kadın Meclisi, aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının dün Paris'te Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda öldürülmesi olayını yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'da BDP'li kadınlardan suikasta tepki

Van'da Bdp Kadın Meclisi, aralarında Pkk'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının dün Paris'te Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda öldürülmesi olayını yaptıkları basın açıklaması ile kınadı. Bdp'liler daha sonra PTT'ye giderek olayın aydınlatılması için Fransa Büyükelçiliği'ne toplu olarak faks çekti.

Sanat Sokağı'nda biraya gelen Bdp Van Kadın Meclisi üyesi yaklaşık 100 kadın basın açıklaması yaptı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasına Van Belediye Başkanvekili Bdp'li Sabri Abi ile Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş de katıldı. Dün Paris'te aralarında Pkk'nın kurucularınından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda öldürülmesi olayını kınadıklarını belirten Bdp'li kadınlar, Fransa'nın bir an önce bu olayı aydınlatması gerektiğini söyledi.

'SUİKAST, ÜLKENİN GELECEĞİNE YÖNELİK'

Bdp kadın Meclisi adına basın açıklamasını okuyan İl Gelnel Meclisi Üyesi Muyaser Uras, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Sönmez'in Kürt özgürlük hareketinin olduğu kadar kadın özgürlük mücadelesinin de önemli neferleri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in vahşice katledilmesi sadece Kürt özgürlük mücadelesine değil, aynı zamanda bu ülkenin her şeyden çok ihtiyaç duyduğu barış girişimlerine ve bir bütün olarak ülkenin geleceğine yönelik bir suikasttır. Bu zihniyetin şunu görmesi gerekmektedir. Katlederek ne barışın yolunu açabilirsiniz, ne de Kürt özgürlük hareketini bitirebilirsiniz. Bdp Kadın Meclisi olarak öncelikle katliamın gerçekleştiği Fransa'nın bir an önce bu olayın aydınlatmasını ve katliamcı zihniyetin katliamlarla bir yere varamayacağını görmesini istiyoruz. Kürt halkının bu katliama gereken cevabı vereceğini, katliam aydınlanıncaya kadar her yeri eylem alanına çevireceğini biliyoruz."

Bdp'li kadınlar daha sonra PTT'ye giderek, Fransa Büyükelçiliği'ne olayın aydınlatılması için toplu olarak faks çekti. - Van

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber