Gölge başkanlık istifa ettirmiş

Haber Giriş : 10 Kasım 2005 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzionoğlu'na göre İdris Güllüce'ye kesilen faturanın nedeni anket değil. Müezzinoğlu'na göre İdris Güllüce de "gölge başkanlıktan rahatsızdı"...

AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzionoğlu'na göre İdris Güllüce'ye kesilen faturanın nedeni anket değil. Müezzinoğlu'na göre İdris Güllüce de "gölge başkanlıktan rahatsızdı"...

* Neden Güllüce'nin yetkileri alındı?
Kamuoyuna şeklen yansıyan bir yanlışlık vardı, Kadir Bey bu yanlışlığı düzeltti. Özünde sorun yoksa da ne kadar var gibi göstermeye çalışılsa da bu başarılamayacak. Şeklen var gibi görüleni de biz düzelttik.

* Neydi o yanlışlıklık?
Cami, köprü meselesinde bunların hiçbirinde İdris Bey'in kasti bir amacı yoktu ama medya başardı, Güllüce ikinci başkanmış gibi gösterildi.

* Kadir Bey Başbakan'a dert yanmış...
Bir tek Kadir Bey değil hepimiz söylüyoruz. Dedim kamuoyuna yansıyan bu fotoğraf doğru bir fotoğraf değildir, bu fotoğrafın doğru yansıması gerekiyor. Ne bizim, ne Kadir Bey ne İdris Bey ne de kamuoyu için sorun değil.

* Yani ikisi arasında sorun yok mu?
İdris Bey'le Kadir Bey arasında hiçbir sorun yok, dün ne ise bugün de aynı. İdris Bey yanlış yapmış olsa İdris Bey'in Kadir Bey'le yanyana oluşunu iddia edebilir miyim? Bakın Pazartesi Mecliste seçim var, İdris Bey yine aday olacak. Bunlar ne hikmet kavga etmiyor diyeceksiniz.

* İdris Bey kararı nasıl karşıladı?
İdris Bey, Kadir Bey'e "Sıkıntı çektiğim bir tablonun düzeltilmiş olmasından mutluluk duyuyorum, rahatsız oldum, beni rahatlattınız" dedi.

* Dengenin anketine ne diyorsunuz?
Bu anket bana ait değil. Bence orada yüzde 19.6 civarında bir kararsız var, o kararsızların yüzde 50'si benim. Bu oranlara yüzde 10'u koyun, aldığım oy oranından 2-3 puan yükseğim.

* Ama anket birçok ilçede kayıp var diyor.
E tamam işte, yüzde 20 kararsız var. Oy kaybı diye kamuoyuna yutturmaya çalışanlara ben soruyorum; yüzde 20 kararsız bugün ANAP'a mı DYP'ye mi gider. Yüzde 20'nin yüzde 50'si benim diyorum. Sandığa gittiğinde kararını verecek.

* O kararsızların AKP'ye gideceğinin garantisi var mı ki
Bakın ANAP yüzde 2'lerde, DYP 4.5-5'lerde, CHP yüzde 14'lerde. Kaldı ki araştırma 2 bin 500 kişi ile yapılmış. Biz 17 bin kişiyle yapıyoruz.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber